י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

מתכוננים עם מתכונים: דג עם אגוזים ושקדים

השף דדי כהן ממלון קיבוץ לביא מגיש מתכון מיוחד לקראת ראש השנה - מנת דג איכותית וטעימה • פילה סלמון בעלי סיגר, עם אגוזים ושקדים • שנפרה ונרבה כדגים

מתכוננים עם מתכונים: דג עם אגוזים ושקדים



\המטבח הכשר למהדרין עבר בשנים האחרונות מהפכה של ממש, השתכלל והשתדרג, והוא נמלא ניחוחות מפתים וצבעים עזים, תוך שהוא מפנים את "חוקי המשחק" הקולינאריים והופך לשחקן מרכזי בעולם הגורמה.

הציבור הדתי והחרדי הפך נהנתן יותר, תובעני וביקורתי, קץ ב"שטאנץ" המסורתי ומצפה לחידושים, למטבח פיוז'ן אקלקטי ולמטעמים ממחוזות רחוקים ואקזוטיים.

דדי כהן, השף של מלון קיבוץ לביא שבגליל התחתון, עומד מאחורי ההצלחה של מטבח הגלאט-כשר למהדרין שמפעיל המלון.

כהן אוהב לגלות יצירתיות בעבודתו עם דגים, ושם דגש על תיבול עדין ומתן במה לטעמים הטבעיים של חומרי הגלם. אחת ממנות הדגל שלו בחגים ובמועדים היא פילה סלמון מקופל בעלי סיגר ומרופד במיני אגוזים, שקדים וגרעינים כיאה לראש השנה.

המנה כשרה למהדרין, והיא מוגשת באדיבות השף.

פילה סלמון מקופל בעלי סיגר- מתכון ל-6 סועדים

המרכיבים:

6 נתחי פילה סלמון נורבגי במשקל 150-180 גר' ליחידה
3 כפות שמן זית
6 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 לימון טרי
1 כף אגוזי קשיו קלויים וקצוצים
1 כף שבבי שקדים קלויים וקצוצים
1 כף שבבי גרעיני חמניה קלויים וקצוצים
1/2 כף מישמשים יבשים קצוצים
1 כוס עלי מנגולד קצוצים 6 עלי סיגר

אופן ההכנה:

1. מטגנים במעט שמן את כל תערובת האגוזים והגרעינים. מוסיפים את עלי המנגולד ואת המשמשים ל-30 שניות ומניחים בצד.

2. צולים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ 3-4 דקות את פילה הסלמון כאשר הם משוחים במעט שמן זית ועליהם מלח ופלפל גרוס.

3. כאשר כל המרכיבים קרים, לוקחים את עלי הסיגר ומניחים במרכזם את פילה הסלמון. בוזקים על הסלמון את תערובת השקדים, המשמשים ועלי המנגולד.

4. מקפלים את עלי הסיגר סביב הסלמון ואת הקצוות של עלי הסיגר "מדביקים" בתערובת של קמח ומים. צולים בתנור למשך 4 דקות בחום של 160 מעלות.

5. מומלץ להגשה עם רוטב נענע ובזיליקום חמצמץ. כמו כן ניתן להגיש יחד עם גפרורי סלק מטוגנים פריכים.

6. בתיאבון, ובלי ייסורי מצפון. זוהי מנה מפנקת ובריאה.
דג סלמון עלי סיגר דדי כהן מלון לביא

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}