מתכון מנצח: דג פורל לסעודת ראש השנה
שנפרה ונרבה כדגים • הפורל נחשב לדג איכותי, עסיסי, בריא, ועשיר באומגה 3 • הוא גם בעל טעם טוב ומעודן וסופג כל שילוב וטעם • קבלי: מתכון פורל לראש השנה
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ו' אלול התשע"ג
- 2 תגובות
צילום: אייל קרן
לקראת החג, כמו לפני חגים נוספים בעבר, שיגר אלינו השף יניב פרטוש את המתכון הבא - באדיבות חוות דגי הדן.
דג פורל ורוד משפחתי ברוטב עירית - מתכון ל-6 סועדים. לנוהגים שלא לאכול חלב עם דגים יש להמיר את החמאה במרגרינה.חומרים:
1 דג פורל ורוד משפחתי
צרור עירית
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דקאופן ההכנה:
• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• מסדרים את דגי הפורל בתבנית אפייה גדולה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.להכנת הרוטב:
• בסיר קטן שמים כוס יין ובצל, מביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזלים באמצעות להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין. מתבלים במלח ופלפל.
• מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה.
• מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.
• מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.
הגשה: מוציאים את הדג מהתנור, ופורסים למנות על פי מספר הסועדים, ואז יוצקים מעליו את הרוטב.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות