ט"ז אלול התשפ"ד
19.09.2024

מתכון מנצח: דג פורל לסעודת ראש השנה

שנפרה ונרבה כדגים • הפורל נחשב לדג איכותי, עסיסי, בריא, ועשיר באומגה 3 • הוא גם בעל טעם טוב ומעודן וסופג כל שילוב וטעם • קבלי: מתכון פורל לראש השנה

צילום: אייל קרן
צילום: אייל קרן



לקראת החג, כמו לפני חגים נוספים בעבר, שיגר אלינו השף יניב פרטוש את המתכון הבא - באדיבות חוות דגי הדן.

דג פורל ורוד משפחתי ברוטב עירית - מתכון ל-6 סועדים. לנוהגים שלא לאכול חלב עם דגים יש להמיר את החמאה במרגרינה.

חומרים:

1 דג פורל ורוד משפחתי
צרור עירית
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דק

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-200 מעלות.

• מסדרים את דגי הפורל בתבנית אפייה גדולה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

להכנת הרוטב:

• בסיר קטן שמים כוס יין ובצל, מביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזלים באמצעות להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין. מתבלים במלח ופלפל.

• מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה.

• מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.

• מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.

הגשה: מוציאים את הדג מהתנור, ופורסים למנות על פי מספר הסועדים, ואז יוצקים מעליו את הרוטב.
ראש השנה פורל עירית דגי הדן יניב פרטוש

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}