האפליה נמשכת • 160 בנות בירושלים ללא סמינר
אשר מישאלי מסיעת ש"ס בירושלים, פנה אל שר החינוך: למרות ועדות הערר למעלה מ-160 בנות ספרדיות עדיין ללא מסגרת לימודים • "המקום לבנות ממוצא ספרדי נגמר"
- שרי רוט, בחדרי חרדים
- ו' אלול התשע"ג
- 16 תגובות
צילום: פלאש90
בעיית האפלייה בסמינרים ממשיכה להוות פצע שותת במערכת החינוך החרדית. מתברר שלמרות ההבטחות לטפל בנושא, אפילו נציגי ש"ס נואשו מכל סיוע מצד מנהיגיהם, ובלית ברירה פונים ישירות לשר החינוך הרב שי פירון.
אחד ממרימי הדגל בנושא האפליה הוא נציג ש"ס בעירית ירושלים אשר מישאלי, לאחר שכלו כל הקיצין, פנה במכתב לשר החינוך, הרב שי פירון, "בקריאה נואשת ונרגשת", כלשונו.
לדבריו טרם שובצו למערכת לשנה הבא, מעל למאה ושישים בנות לעל יסודי בירושלים בלבד.
במכתבו טוען מישאלי כי גם אם לא רשמית, קיימות מכסות ברורות לתלמידות ספרדיות בסמינרים החרדים. "בלא מעט מקרים", הוא כותב, "ההורים שומעים מהמחנכת או ממנהלת בית הספר היסודי כי יש להם בעיה היות והמקום לבנות ממוצא ספרדי נגמר. כך יוצא ששתי תלמידות שפונות להתקבל לסמינר, תלמידה חלשה ממוצא אשכנזי מתקבלת לבית הספר בעוד תלמידה ספרדייה טובה יותר נדחית".
מישאלי מתלונן כי הנהלים שקבע משרד החינוך אינם מופעלים. אפילו הנוהל לפיו יש להעדיף אחיות, מופעל באופן סלקטיבי ומפלה.
לפי הנוהל יש לבצע את הרישום רק במועדי הרישום, ויש להשיב תשובה בכתב ומנומקת לכל המאוחר עד ד' בניסן שלפני תחילת שנת הלימודים. בפועל הליך הרישום נעשה הרבה לפני כן. הרישום נעשה באמצעות "דילים" שנעשים בין צוות בית הספר היסודי, לבין מנהלי הסמינר והאחראיות על הרישום, קובע מישאלי. "הליך הרישום הינו רק לצאת ידי חובת הוראת משרד החינוך בלבד", הוא אומר. ועדת הערר לא מספקת
אזורי הרישום גם הם אינם קיימים הלכה למעשה: "יש מוסדות אשר באותו מבנה שוכן בי"ס יסודי ועל יסודי או באותה שכונה בה מתגוררת תלמידה אולם באם היא רוצה להירשם היא נדחית בתואנה שהיסודי אינו קשור לעל יסודי אף שהמבנה הוקצה ע"י הרשות והם מקבלים תקציבים ומקבל סמל מוסד משרד החינוך".
אשר לועדת הערר של משרד החינוך, אומר מישאלי: "מהיכרותי האישית ומשיחות מול הורים, 98% מהבנות מקבלות תשובה שלילית.
"ועדה זאת חייבת להשתנות אף שישנם חילופי גברי בוועדה לאחרונה לשמחתי, הרבה אולם לעניות דעתי יש להכניס איש ניטראלי אשר ישב בו נציג עירוני וכן נציג של ההורים ניטרלי".
לסיכום מציע מישאלי כי על מנת למנוע אפליה, יש להקנות לרשויות סמכות לדרוש מהמוסד לערוך הגרלה בין הבנות אשר נרשמו למוסד ונמצאות מעל המכסה. לדבריו: "הדבר אכן קיים בכמה רשויות במנהל חינוך".
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 16 תגובות