ב' כסלו התשפ"ה
03.12.2024
סעודה משובחת

מתכון לקובה סלק אדומה נדירה

ארוחת צהריים אהובה וטעימה, מתכון לקובה סלק המתבשל במרק משובח ומלא טעם, מעניק לכם שלמות לסעודה משובחת

מתכון לקובה סלק אדומה נדירה
קובה סלק אדומה נדירה צילום: נועם זיגדון

מתכון לקובה סלק אדומה נדירה / נועם זיגדון

המצרכים לקובה סלק אדומה נדירה:

למעטפת:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • ½ ק"ג סולת
  • ½ כף מלח
  • ½-1 כוסות מים
  • 2 כפות שמן

לתערובת הבשר:

  • ½ ק"ג בשר
  • 1 בצלים גדול קצוץ דק
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח

למרק:

  • 3-5 יחידות סלק חתוך ל-2 פרוס לפרוסות דקות
  • ¼ כוס שמן
  • ½ -1 ליטר מים
  • ¼ כף מלח
  • 1-2 כפות סוכר
  • מיץ מלימון שלם
  • 3 גבעולי כרפס קצוץ

אופן ההכנה לקובה סלק אדומה נדירה:

הכנת המעטפת:

  1. מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים בצד רבע שעה לספיגה נוזלים

הכנת תערובת הבשר:

  1. מערבבים היטב את כל המצרכים עד לאיחוד ומחלקים ל-25 כדורים

הכנת המרק:

  1. מאדים בסיר את הסלק עם השמן כרבע שעה ומוסיפים את יתר המצרכים למרק

הרכבת הקובה:

  1. מחלקים את הבצק ל-25 כדורים
  2. מרטיבים מעט את הידיים עם מים, לוקחים כדור בנוני של מעטפת ומשטחים על כף היד ממלאים בבשר וסוגרים.
  3. מכניסים לתוך הסיר רק כאשר המים רותחים אחרת הקובות יתפרקו
  4. מבשלים כ- 30 דקות על אש נמוכה

בהצלחה רבה ובתאבון

קובה קובה סלק מרק מתכון ארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}