היסטוריה: מדענים הציגו "המבורגר מבחנה" • צפו
מדענים הציגו את ההמבורגר הראשון שנוצר בתנאי מעבדה • רקמת הבשר פותחה מתאי גזע • גוש הבשר טוגן והוגש לטועמים • "כמו בשר אבל בלי שומן" • צפו בוידאו
- יונה שוב, בחדרי חרדים
- ל' אב התשע"ג
- 4 תגובות
צילום: ארכיון
מדענים מאוניברסיטת מאסטריכט בהולנד קיימו היום (ב') בלונדון מסיבת עיתונאים בה הוכן המבורגר העשוי מתאי גזע של פרה שגודלו במעבדה.
התאים נלקחו מרקמה של פרה והתפתחו במעבדה במשך שלושה חודשים לגוש בשר של 20 אלף רקמות שריר שחוברו יחדיו והפך לקציצה.
ראש צוות החוקרים ד"ר מארק פוסט הציג את ההמבורגר הראשון שנוצר בתנאי מעבדה.
שני טועמים שניסו את המבורגר המעבדה אמרו כי הטקסטורה שלו היא כשל בשר, אך הוא חסר מעט בטעם בשל העדר שומניות. "זה קרוב לבשר, אמרה התזונאית האוסטרית, האני רוטצר, "אך חסרים לי מלח ופלפל". טועם נוסף, העיתונאי האמריקאי, ג'וש שונוולד אמר: "חסר כאן שומן ולכן יש תחושה של צנימות, אבל כשנוגסים מרגישים המבורגר אמיתי".
פיתוח ההמבורגר במעבדה יכול להיות מהפכה של ממש לא רק בתעשיית המזון העולמי. להמצאה כזו עשויות להיות השלכות משמעותיות על איכות הסביבה ועל החברה.
סרגי ברין, מייסד גוגל, התומך בזכויות בעלי חיים, מימן את הפרוייקט שעלותו 250 אלף פאונד (330 אלף יורו).
פרופ' פוסט אמר כי "אם בעוד עשרים שנה תהיה לך אפשרות לבחור בסופרמרקט בין שני מוצרים זהים, בטעם ובמרקם ובאותו מחיר - כשאחד מהם ידידותי לסביבה ולא פוגע ברווחת בעלי החיים, ברור באיזה מן המוצרים תבחר".
ייתכן ולפיתוח גם השלכות הלכתיות מהפכניות, אשר מורי ההוראה ידרשו לתת עליהן את הדעת.
התאים נלקחו מרקמה של פרה והתפתחו במעבדה במשך שלושה חודשים לגוש בשר של 20 אלף רקמות שריר שחוברו יחדיו והפך לקציצה.
ראש צוות החוקרים ד"ר מארק פוסט הציג את ההמבורגר הראשון שנוצר בתנאי מעבדה.
שני טועמים שניסו את המבורגר המעבדה אמרו כי הטקסטורה שלו היא כשל בשר, אך הוא חסר מעט בטעם בשל העדר שומניות. "זה קרוב לבשר, אמרה התזונאית האוסטרית, האני רוטצר, "אך חסרים לי מלח ופלפל". טועם נוסף, העיתונאי האמריקאי, ג'וש שונוולד אמר: "חסר כאן שומן ולכן יש תחושה של צנימות, אבל כשנוגסים מרגישים המבורגר אמיתי".
פיתוח ההמבורגר במעבדה יכול להיות מהפכה של ממש לא רק בתעשיית המזון העולמי. להמצאה כזו עשויות להיות השלכות משמעותיות על איכות הסביבה ועל החברה.
סרגי ברין, מייסד גוגל, התומך בזכויות בעלי חיים, מימן את הפרוייקט שעלותו 250 אלף פאונד (330 אלף יורו).
פרופ' פוסט אמר כי "אם בעוד עשרים שנה תהיה לך אפשרות לבחור בסופרמרקט בין שני מוצרים זהים, בטעם ובמרקם ובאותו מחיר - כשאחד מהם ידידותי לסביבה ולא פוגע ברווחת בעלי החיים, ברור באיזה מן המוצרים תבחר".
ייתכן ולפיתוח גם השלכות הלכתיות מהפכניות, אשר מורי ההוראה ידרשו לתת עליהן את הדעת.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות