כ"א חשון התשפ"ה
22.11.2024
"מדינת טרור"

הפרלמנט הבלגי אמור לאשר חילופי שבויים עם איראן: חבר הפרלמנט החרדי זועם

הפרלמנט הבלגי אמור לבחון בימים הקרובים הצעת חוק על חילופי אסירים עם איראן, הסכם בין איראן לבלגיה שנחתם בין במרץ, הובא לאישור הפרלמנט ב-29 ביוני | התנגדות להסכם בפרלמנט: "לעולם אל לנו לנהל משא ומתן עם טרוריסטים או מדינות טרור" 

הפרלמנט הבלגי אמור לאשר חילופי שבויים עם איראן: חבר הפרלמנט החרדי זועם
חבר הפרלמנט מיכאל פרייליך בהפגנה נגד החוק צילום: באדיבות המצלם

איראן ובלגיה קרובים להסכם על חילופי אסירים, אם יאושר, הדיפלומט האיראני אסדאללה אסאדי, שנידון ל-20 שנות מאסר בגין תכנון מתקפת טרור כושלת באירופה, יחזור לאיראן.

מתנגדים איראנים הביעו אזהרה ברשתות החברתיות שההסכם יגרום לכך שאיראן יכולה לשלוח סוכנים לפגוע באיראנים החיים בבלגיה, ואם ייעצרו ויורשעו, בריסל תשלח אותם הביתה לרצות את עונשם, מכיוון שאיראן יכולה בקלות לעצור כל בלגי על האשמות שווא וכך לבצע חילופי אסירים. כך דווח ערוץ הטלוויזיה Iran International.

אסאדי, בן 50, נספח לשעבר בשגרירות איראן באוסטריה, הורשע בתכנון להפציץ כינוס של ארגון האופוזיציה איראני ליד פריז ב-30 ביוני 2018. הדיפלומט האיראני שהובא אי פעם למשפט באירופה בגין מעורבות ישירה בטרור נעצר בגרמניה, שם הוא לא נהנה מחסינות דיפלומטית בזמן שהיה בחופשה. מאוחר יותר הסגירו השלטונות הגרמניים את אסאדי לבלגיה.

פקידים איראנים אומרים שאין תוכניות "לסחור" באזרחי האיחוד האירופי המוחזקים באיראן כולל אחמדרזה דג'ללי, רופא שוודי-איראני שאיראן אומרת שתוציא להורג בקרוב באשמת ריגול למען ישראל, עם איראנים המוחזקים במדינות האיחוד האירופי כמו אסאדי או חמיד נורי שעומד בפני מאסר עולם בשוודיה בשל תפקידו בהוצאות להורג בבתי כלא באיראן בשנות השמונים.

בתוך כך נמשכות המחאות נגד הצעת החוק בפרלמנט הבלגי, שעלולה לאפשר את הסגרתו של אסדאללה אסאדי, מקור איראני אמר לערוץ הטלוויזיה Iran International, כי שני אזרחים בלגים עצורים באיראן. המקור לא ציין את זהותם של שני האנשים הללו. גם הרשויות הבלגיות או האיראניות לא ציינו את זהותם של שני האנשים הללו.

חבר הפרלמנט מיכאל פרייליך נואם בהפגנה נגד החוק

אולם בשנת 2017, מחמוד נילי אחמדבאדי, נשיא אוניברסיטת טהראן, הודיע ​​על מעצרו של פרופסור איראני-בלגי מאוניברסיטת לובן בבלגיה שהגיע לאיראן, הוא אמר כי אוניברסיטת לובן הפסיקה את שיתוף הפעולה שלה עם אוניברסיטת טהראן מסיבה זו והצטער על ההשפעה של סוגיות פוליטיות על היחסים המדעיים הדו-צדדיים.

במקביל, סוכנות הידיעות IRNA האיראנית תיארה את הנעצר כ"פרופסור איראני חבר באוניברסיטה בלגית". בתגובה לתוכנית חילופי אסירים, דריה סאפיי, חברת פרלמנט בבלגיה ממוצא איראני, יחד עם כמה חברי פרלמנט נוספים, מחו נגד הצעת החוק הזאת.


הפגנה בבלגיה נגד החוק

על פי הדיווח בבלגיה, אם החוק יעבור, איראנים שהורשעו בבלגיה יוכלו לרצות את עונשם במדינת מולדתם, ולהיפך. "אסאדי לא יישאר בכלא אפילו יום אחד באיראן", אמרה סאפאיי והוסיפה כי "השלטונות האיראניים יקבלו את פניו הביתה עם זרי פרחים כשיחזור".

חבר הפרלמנט היהודי מיכאל פרייליך אמר ל'בחדרי חרדים' כי הוא מביע דאגה מהשיחות על שחרורו האפשרי של האסיר האיראני, "לעולם אל לנו לנהל משא ומתן עם טרוריסטים או מדינות טרור" אמר. חבר הפרלמנט אמר בהפגנה בחודש שעבר, כי יש לנתק את הקשרים עם איראן, "איראן עומדת מאחורי נסיון הפיגוע, צריך להחזיר את השגריר הבלגי מאיראן ולסגור את השגרירות הבלגית באיראן, אסור לנהל איתם משא ומתן".

איראן בלגיה מיכאל פרייליך

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}