לכבוד שבת קודש
מתכון לדג סלמון מבושל ברוטב תימני
מתכון נהדר לאוהבי השינויים, דגי סלמון המתבשלים ברוטב חוויג' מיוחד בשילוב של ירק קצוץ ופרוסות תפוחי אדמה הנותנים את הטעם המושלם לדג מיוחד לכבוד שבת קודש
- חני לוין
- ב' תמוז התשפ"ב
דג סלמון מבושל ברוטב תימני צילום: ורד כהן
מתכון לדג סלמון מבושל ברוטב תימני / המתכונים של ורד כהן
המצרכים לדג סלמון מבושל ברוטב תימני:
- חלקי דג סלמון לפי כמות הסועדים
- 5 שיני שום שלמות
- 2 גבעולי כוסברה חתוכים
- 2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים
- 2 פלפל שטה שלמים
- 1 כף חוויג'
- 1 כף תבלין מעורב – (מלח פלפל גרוס, שום ובצל)
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה לדג סלמון מבושל ברוטב תימני:
- מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים את גבעולי הכוסברה ושיני השום במשך כדקה.
- מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה והשטה השלמה ומוסיפים את התבלינים
- מוסיפים את המים ומבשלים עד לרתיחה.
- מסדרים על תפוחי האדמה את פרוסות הסלמון ובעזרת כף לוקחים מהרוטב ושופכים על הדגים.
- מפזרים כוסברה ומבשלים בסיר מכוסה עד לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 עד 15 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות