כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
"תזמינו אמבולנס"

המייל ששלחה האם הציל את חייה של הפעוטה

בת השנתיים סבלה מפריחה מסכנת חיים, האם המודאגת שלחה לרופא מייל עם תמונתה - המייל הזה הציל את חייה | רופא המשפחה צפה בתמונות והורה להזמין אמבולנס דחוף שהבהיל את הפעוטה לבית החולים, שם הצילו הרופאים את חייה

המייל ששלחה האם הציל את חייה של הפעוטה
אילוסטרציה. למצולמים אין קשר לכתבה צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

המייל שהציל: י', בת שנתיים מירושלים סבלה מאחת התופעות הנפוצות ביותר בפעוטות שכללו חום וחולשה, אלא שכעבור יומיים החלה להופיע גם אדמומיות משונה על רגלה. בתחילה התופעה לא עוררה דאגה רבה, אך כעבור 24 שעות הנקודות החשודות הלכו והתפשטו לאזורים נרחבים יותר בגופה. 

אמה של י', לא חשבה שמדובר בתופעה מסוכנת אך החליטה, ליתר ביטחון להתייעץ עם רופא המשפחה ושלחה את התמונה למייל שלו - מעשה שהציל את חיי הפעוטה.

רופא המשפחה נבהל והורה להזמין אמבולנס דחוף שהבהיל את הפעוטה למחלקה לרפואה דחופה במרכז הרפואי שערי צדק.

"ביום רביעי י' סבלה מחום, לא אכלה הרבה, ישנה בעיקר והקיאה מדי פעם. בערב ראינו כמה נקודות, אבל ממש לא היינו בטוחים". מגוללת האם את סיפורה. "בבוקר היא התעוררה עם נקודות אדומות במקומות מסוימים בגוף, אכלה וחזרה לישון. אפשרנו לה לנוח. לאחר מספר שעות גופה החל לרעוד בגלל החום הגבוה, אך עדיין נשמה בכוחות עצמה ללא סימנים נוספים של מצוקה, לא שיערנו שמדובר באירוע חמור כל כך. כשקיבלתי את ההודעה שעלינו לפנות למיון, הזמנתי אמבולנס שהגיע מיד ופינה אותה יחד עם אביה לשערי צדק, כשי' הגיעה לבית החולים כבר לא הייתה מסוגלת לנשום בכוחות עצמה והייתה במצב של שוק. הרופאים המתינו לה שם".

עם ההגעה לשערי צדק צוות המחלקה לרפואה דחופה ילדים כבר היה ערוך לקלוט את י' באופן מידי, למתן טיפול משולב של אנטיביוטיקה , נוזלים ואדרנלין, לייצוב מצבה ולבירור מקיף שאיתר זיהום מפושט ומתקדם שאיים על חייה.

ד"ר אמיר זילכה, רופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ ילדים במרכז הרפואי שטיפל בפעוטה סיפר כי "24 השעות הראשונות היו השעות הקריטיות, ולאחר יממה במהלכה קיבלה טיפול אינטנסיבי מצבה החל להתייצב. הודות למייל ששלחה האם, הצוות החל במתן טיפול מידי." 

עוד הוסיף זילכה כי "אלו מסוג המצבים ברפואה שבהם חייבים להקדים את הטיפול לפני הבירור. אם הייתה מגיעה יותר מאוחר כבר לא היה את מי להציל. אנו מטפלים במקרים בודדים כאלה בשנה וזה אחד מהמקרים הקשים שראינו".

לדבריו של ד"ר ז'אק בראון מנהל היחידה לטיפול נמרץ ילדים במרכז הרפואי שערי צדק, מדובר בפריחה ייחודית ולא שגרתית שהצוות הרפואי מכיר את משמעותה והסיכונים שכרוכים באותה מחלה. 

הפריחה השכיחה והנפוצה שמופיעה לעיתים אצל פעוטות וילדים ונעלמת בלחיצה אינה מסוכנת ונגרמת בדרך כלל כתוצאה מהתרחבות של כלי הדם. 

לדברי בראון, הפריחה הזו, שעמה הגיעה הפעוטה (ושאיננה נעלמת בלחיצה על העור) הצביעה על זיהום מפושט ומסכן חיים. 

בחסדי שמיים י' בת השנתיים שוחררה מהמחלקה לטיפול נמרץ, אך תזדקק לשיקום. 

"קשה היה לדמיין שמצבה ידרדר כך, אנחנו ברי מזל שזה הסתיים ככה. אנו מודים לצוות במרכז הרפואי שליווה אותנו ברגעים הקשים ומודים לה' על הנס הגדול". סיכמה האם.

 

 

בית חולים שערי צדק פעוטה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}