כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
תיבול אותנטי

מתכון לסלט פטוש – סלט ירקות מרענן

סלט פטוש הוא סלט ירקות מיוחד המגיע מהמטבח הערבי, הוא חריף, מלא בכל טוב, רענן וצבעוני, מוגש יחד עם קרעי פיתה קריספית ומתובל בתיבול אותנטי

מתכון לסלט פטוש – סלט ירקות מרענן
סלט פטוש צילום: עליזה עליון

מתכון לסלט פטוש – סלט ירקות מרענן / עליזה עליון

המצרכים לסלט פטוש - סלט ירקות מרענן:

  • 5 מלפפונים  חתוכים לקוביות בינוניות
  • 15 יחי עגבניות שרי תמר חצויים
  • 1 בצל סגול חתוך לרצועות
  • 3 יחי בצל ירוק חתוך לעיגולים
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 100 גרם קוביות גבינה בולגרית, פטה  או לאבנה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 5 עליי נענע

לתיבול:

  • 1 לימון סחוט
  • 5 כפות שמן זית
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • מעט סומק וזעתר (לא חובה)
  • פיתה חתוכה לרבעים

אופן ההכנה לסלט פטוש - סלט ירקות מרענן:

  1. חותכים את הפיתה לרבעים וממליחים מעט, מטגנים בשמן חם עד להזהבה
  2. בקערה גדולה מכניסים את כל הירקות אחד ליד השני ומעל הכל את הפטרוזיליה והנענע
  3. בעזרת כף גדולה מערבבים היטב לאיחוד ומתבלים  
  4. מפזרים מעל גבינה מלוחה ומגישים יחד עם חתיכות הפיתה המטוגנת
  5. טיפ: את רבעיי הפיתה לחלק שוב ל2  בטיגון הם קריספים יותר.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון ירקות סלט פטוש

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}