תתפנקו
מתכון לפרוסות צלי בשר ברוטב פטריות משגע
מתכון נפלא לפרוסות בשר המתבשלות ברוטב פטריות משגע, מתאים כמנה עיקרית או סתם כשמתחשק לפנק בארוחת צהריים חגיגית לכבוד ראש חודש
- נועם זיגדון
- כ"ט סיון התשפ"ב
צלי בשר ברוטב פטריות משגע צילום: נועם זיגדון
מתכון לפרוסות צלי בשר ברוטב פטריות משגע / נועם זיגדון
המצרכים לפרוסות צלי בשר ברוטב פטריות משגע:
לבשר:
- 2 ק"ג בשר בקר כתף מרכזי מספר 5
- 1-2 ליטר מים
- עלי דפנה
- פלפל שחור אנגלי
- מעט מלח
- 5 שיני שום
לרוטב פטריות:
- 1/4 כוס שמן
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 6-7 שיני שום
- פטריות שלמות או חתוכות
- 1 כף עגבניות מיובשות
- 1 כפית אבקת מרק בצל
- 1 שקית אבקת רוטב לצלי בקר
- פלפל שחור אנגלי
- 4 עלי דפנה
- 2 גבעולי כרפס
- 1 כפית כמון
- ½ כף שטוחה מלח
- מים שיכסו את הבשר
אופן ההכנה לפרוסות צלי בשר ברוטב פטריות משגע:
הכנת הבשר:
- בסיר לחץ מבשלים את כל מצרכי הבשר יחד במשך שעה. (בסיר רגיל מבשלים במשך 3 שעות)
- מכבים את האש ומקררים את הבשר הייטב (מומלץ לילה שלם)
- פורסים לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ
הכנת רוטב פטריות:
- מחממים סיר עם השמן ומוסיפים את הפפריקה, אחרי דקה מוסיפים כוס מים
- מכניסים לסיר את הכרפס, השום, עלי דפנה והפטריות, מערבבים היטב ומסדרים את פרוסות הבשר.
- מכסים במים - רצוי במים שבישלתם את הבשר
- מתבלים ביתר התבלינים ומכסים את הסיר
- מבשלים על אש גבוהה במשך כשעה ומוסיפים מים במידת הצורך
- שהבשר רך פותחים את הסיר ומצמצמים נוזלים
- מגישים לצד אורז לבן
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות