לכבוד שבת קודש
מתכון לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני
מתכון נפלא לתבשיל שעועית אדומה ברוטב לימוני יחד עם קציצות בשר משובחות וטעימות במיוחד, מנה בשרית המתאימה כעיקרית לכבוד שבת קודש
- שולמית שחר
- כ"ה סיון התשפ"ב
תבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני צילום: שולמית שחר
מתכון לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני / שחר שולמית
המצרכים לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני:
מידות אוניברסליות
- 500 גרם שעועית אדומה
לקציצות הבשר:
- 1 קילו בשר בקר טחון
- 2 בצלים בינוניים מגורדים בפומפייה דקה
- 2 ביצים גודל לארג'
- 1/2 כוס פירורי לחם
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית שטוחה פפריקה מרוקאית
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית פלפל לימון פרסי ושום(של אהרוני...או פלפל שחור)
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 4 כפות שמן קנולה
לרוטב התבשיל:
- 5 בצלים גדולים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מיץ לימון
- 2 כוסות מים
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1 כפית פלפל לימון פרסי ושום(של אהרוני)
- 2 כפות שטוחות פפריקה מרוקאית בשמן
- 1 כפית שטוחה מלח
- 3 חבילות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני:
הכנת השעועית:
- (יום קודם) משרים את השעועית האדומה במים למשך 24 שעות
- שוטפים את השעועית ומבשלים אותה במים עד לריכוך ראשוני( לא דייסה)
- שוטפים במסננת אותה ומניחים בצד
הכנת קציצות בשר:
- מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים מכוסה 1/2 שעה לספיחת טעמים
הכנת רוטב התבשיל:
- מקלפים וחותכים את הבצל לרצועות דקות
- ומטגנים אותו עם השמן על להבה נמוכה עד הזהבה
- מוסיפים לסיר את שאר המצרכים מלבד הפטרוזיליה ומרתיחים
- יוצרים מעיסת הבשר קציצות בגודל כפול משל פלאפל (מתקבלות כ20 קציצות...תלוי בגודל) ומניחים אחת אחת בסיר הרותח
- מבשלים את הקציצות כ20 דקות עד שהן מוכנות
- מוסיפים לסיר את השעועית המבושלת ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים אותם יחד עם הקציצות עוד כ10 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות