כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
קינוח חגיגי

מתכון לפטיפור שוקולד פיסטוק קראנצ'י

יוקרתי טעים ומיוחד: מתכון לפטיפור שוקולד במלית פיסטוק קראנצ'י מושלם, קינוח חגיגי שיעשיר לכם כל ארוחה

מתכון לפטיפור שוקולד פיסטוק קראנצ'י
פטיפור שוקולד פיסטוק קראנצי' צילום: שולמית שחר

מתכון לפטיפור שוקולד פיסטוק קראנצי' / שחר שולמית

המצרכים לפטיפור שוקולד פיסטוק קראנצי':

מידות אוניברסליות

לבצק פריך קוקוס לבסיס:

  • 225 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (או מחמאה)
  • 100 גרם סוכר
  • 1  שקית סוכר וניל
  • 2 כוסות קמח (280 גרם קמח)
  • 1 כוס קוקוס (100 גרם)
  • 1 ביצה גודל לארג'

לנגיסי שוקולד קראנץ:

  • 2 כוסות שיבולת שועל (אינסטנט)
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס שמן קוקוס
  • 300 גרם שוקולד מריר משובח
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1 כוס קוקוס מקורמל
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלויים קלות וגרוסים דק

לקישוט שוקולד פיסטוק לזילוף בתוך הפטיפור:

  • (מכינים בסמוך למזיגה)
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 40 גרם מחית פיסטוק
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה לפטיפור שוקולד פיסטוק קראנצי':

הכנת בצק פריך קוקוס לבסיס:

  1. מדליקים תנור לחום של 170 מעלות
  2. במעבד מזון שמים את כל המצרכים מלבד הביצה ומעבדים עד למראה פרורי / מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לאיחוד הבצק / דוחסים את הבצק לתבניות הסיליקון ומפלסים
  3. אופים את הבסיסים כ20 דקות או עד להזהבה ראשונית/ מצננים ומחלצים אותם מהתבניות ומניחים מכוסה בצד

הכנת נגיסי שוקולד קראנץ:

  1. קולים את הקוואקר בחום בינוני (170 מעלות)בתנור ומערבבים מידי פעם עד שיהיה מעט קראנצי'
  2. בסיר ממיסים את הדבש יחד עם שמן הקוקוס עד למצב רתיחה כדקה מנמיכים את הלהבה למינימום ומוסיפים את השוקולד המריר וחמאת הבוטנים ומערבבים עד לאיחוד/ מוסיפים את  שיבולת השועל עם הקוקוס והפיסטוקים ומאחדים מסה
  3. מניחים את תבניות הסיליקון מעל משטח וממלאים אותן במסה חובטים את התבניות על גבי השיש מספר פעמים כדי למנוע בועות  מקפיאים מספר שעות לפני חילוץ

הכנת קישוט שוקולד פיסטוק לזילוף בתוך הפטיפור:

  1. ממיסים בבן מרי את המצרכים כשהמסה חמה ונוחה לזילוף שמים אותה בשקית זילוף עם חור קטן ומזלפים בתוך השקע של הפטיפור
  2. (אם מקשטים...מניחים מיד את הקישוט בתוך השוקולד כדי שיתמצק בתוך המסה)
  3. את עוגית הבסיס מצמידים לנגיסי השוקולד בעזרת מעט גנאש שוקולד מריר או מעט ממרח שוקולד או מעט חמאת בוטנים

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון קינוח פטיפור

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}