כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מחוץ לקופסא

מתכון לדגים ברוטב צ'ילי עם אפונה, גזר וירק קצוץ

מנה ראשונה עם דגים מחוץ לקופסא, מתכון לדגים בטעם משודרג ומעניין, שילוב של קוטב צ'ילי מתוק יחד עם אפונה וגזרים מעניקים לכם מנה יוקרתית ומלאת טעמים

מתכון לדגים ברוטב צ'ילי עם אפונה, גזר וירק קצוץ
דגים עם אפונה וגזר צילום: שולמית שחר

מתכון לדגים ברוטב צ'ילי עם אפונה, גזר וירק קצוץ / שחר שולמית

המצרכים לדגים ברוטב צ'ילי עם אפונה, גזר וירק קצוץ:

  • 5 גזרים בינוניים
  • 300 גרם אפונה ירוקה
  • 1 כפית מלח (לבישול האפונה)
  • 10 יחידות דג אמנון ללא עור
  • 5 כפות שמן
  • 10 כפות רוטב צי'לי מתוק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 חבילת כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונלי)

אופן ההכנה לדגים ברוטב צ'ילי עם אפונה, גזר וירק קצוץ:

  1. מקלפים את הגזרים וגוררים אותם גס ומטגנים אותם עם השמן(5 כפות) עד שהם מתרככים
  2. מבשלים את האפונה עם המים והמלח(כפית) ומסננים אותה מהמים
  3. שוטפים את הדגים ומניחים אותם במסננת להגרת הנוזלים מניחים אותם בסיר שטוח ורחב
  4. מערבבים את הגזר עם התבלינים והכוסברה ומורחים אותו מעל הדגים
  5. מפזרים מעל הדגים את האפונה
  6. מבשלים תחילה את הדגים בסיר מכוסה על להבה נמוכה עד שהם יגירו נוזלים ואחר כך אפשר להגביה את הלהבה למצב בינוני
  7. מידי פעם לוקחים מהרוטב שנמצא בתחתית הסיר ויוצקים מעל הדגים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון דגים אפונה וגזר

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}