לכבוד שבת
מתכון לחלות מטריפות ממולאות בתערובת בשר משובחת
מחפשים לשדרג ולפאר את שולחן השבת עם חלות נוספות וטעימות? קבלו מתכון מעולה לחלות בשריות הממולאות בתערובת בשר משובחת ומעניקות לכם טעם חדש לסעודת שבת
- נועם זיגדון
- י"ז סיון התשפ"ב
חלות במילוי תערובת בשר משובחת צילום: נועם זיגדון
מתכון לחלות במילוי תערובת בשר משובחת / נועם זיגדון
המצרכים לחלות במילוי תערובת בשר משובחת:
לתערובת הבשר:
- ½ ק"ג בשר טחון
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 4 שיני שום כתוש
- 1 כף פפריקה מתוקה/ חריפה
- ½ כף בהרט
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מרק עוף
- ¼ כף מלח
- ¼ כוס שמן
לבצק החלות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- ½-2 כוסות מים פושרים
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לחלות במילוי תערובת בשר משובחת:
הכנת תערובת הבשר:
- מטגנים את הבצל עד להשחמה ומוסיפים בשר טחון, שום טרי כתוש, מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחו,ר אבקת מרק וקצת כוסברה ופטרוזיליה.
- מערבבים היטב ומטגנים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב תמידי
הכנת בצק החלות:
- בתחתית הקערה מניחים את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח ומערבבים היטב
- מוסיפים מעל את הקמח, המלח ויתרת המים ולשים היטב, תוך כדי לישה מוסיפים את השמן ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כ-40 דקות
- מחלקים את הבצק ל- 8-12 כדורים ומרדדים כל כדור למלבן דק
- מניחים מתערובת הבשר לאורך הבצק ומגלגלים לרולדה
- קולעים חלה מ- 3 או 4 רצועות ממולאות בבשר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מתפיחים שוב במשך כ-20 דקות ומברישים בחלמון
- מפזרים שומשום / תערובת למאפה מלוח ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° אופים כ-25 דקות עד שמזהיב.
הערה: חלות אלו יש להקפיד להגישן רק בהגשת המנה העיקרית הבשרית.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות