כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מגוון מילויים

מתכון לפריקסה מושלם

מתכון שמתאים לכל ארוחה שתבחרו, בוקר, צהריים או ערב, תמיד היא הוא יהיה אהוד ומשביע, מתכון לפריקסה מושלם במגוון מילויים • צפו

מתכון לפריקסה מושלם
פריקסה צילום: רפאל דדוש

מתכון לפריקסה מושלם / רפאל דדוש

המצרכים לפריקסה מושלם:

  • 1 ק"ג קמח מנופה.
  • 2 כפות שמרים יבשים.
  • 4 כפות סוכר.
  • 1 כף מלח.
  • ¼ כוס שמן.
  • 1כף אלכוהול ערק/וודקה.
  • כ-3 כוסות מים פושרים.

אופן ההכנה לפריקסה מושלם:

  1. בקערת מיקסר מכניסים את כל החומרים היבשים ומערבלים, מוסיפים שמן ולבסוף את המים. חשוב להוסיף את המים בהדרגה עד קבלת בצק לח ומעט דביק.
  2. מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה, לאחר כשעה מורידים אויר ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  3. מחלקים לכדורים של 80-100 גר' ומתפיחים, יוצרים צורת אליפסה ומועכים כמו פיתה, מניחים ע"ג נייר אפייה ומתפיחים שוב.
  4. מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 160/170 ומנמיכים את הלהבה מעט.
  5. חשוב לשמור על חום השמן באופן קבוע, לטגן עד להשחמה ולהניח ע"ג רשת.
  6. מוציאים על נייר סופג, פותחים בעזרת סכין וממלאים בכל מה שאוהבים.

להרכבת הפריקסה:

  • פלפל צ'ומה
  • טונה
  • צ'רשי
  • לימון כבוש
  • תפו"א מבושל
  • ביצה קשה
  • סלט גזר
  • סלט ירקות
  • זיתים
  • מלפפון חצוץ
  • וכל מה שאוהבים.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

 

פריקסה מתכון ארוחת בוקר ארוחת ערב ארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}