כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
קלה להכנה

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים

עוגת גבינה מושלמת לצד הקפה בבוקר, מורכבת מבצק פריך מלית גבינה ומעליה פירורי בצק טעימים, עוגה קלה להכנה וטעימה במיוחד

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים
עוגת גבינה עם בצק פריך ופירורים צילום: עליזה עליון

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים / עליזה עליון

המצרכים לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים:

לבצק:

  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 200 גר חמאה
  • 2 חלמונים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • מעט גרד לימון (לא חובה)
  • 1/4 כוס מים (או חלב / שמנת מתוקה)

למלית הגבינה:

  • 2 חבילות גבינת כנען (טוב טעם או טבורג),
  • 4.ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 250 גר גבינה לבנה
  • 250 גר גבינת שמנת
  • 3 כפות גדושות קורנפלור

לפירורים:

  • 100 גר חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1.5 כוסות קמח
  • 1/2 כוס אגוזים או שקדים טחונים
  • 2 כפות מים (או חלב )

אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה עם בצק פריך ופירורים:

  1. במעבד מזון מערבבים את מצרכי הבצק (לא יותר מדיי)
  2. מרדדים את הבצק על נייר אפיה ומניחי את הבצק על התבנית (20/30) ודפנותיה
  3. מערבבים את מצרכיי המלית ושופכים מעל הבצק
  4. בקערה מכניסים את מצרכי הפירורים ומערבבים ביד, מפזרים אותם מעל מלית הגבינה
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 165 מעלות ואופים במשך כשעה עד שעה ורבע (או עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב יפה)
  6. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה הייטב
  7. מפזרים מעל אבקת סוכר ומתענגים עם כוס קפה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוגת גבינה אפויה בצק

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}