טעם משובח
מתכון לאורז לבן עם צימוקים ושקדים
אוהבים שדרוגים בשולחן השבת? קבלו שדרוג טעים ויוקרתי לאורז לבן, תערובת של שקדים וצימוקים המוגשת מעל האורז ומעניקה לו טעם משובח, יופי וסטייל
- נועם זיגדון
- י"א סיון התשפ"ב
אורז לבן עם צימוקים ושקדים צילום: נועם זיגדון
מתכון לאורז לבן עם צימוקים ושקדים / נועם זיגדון
המצרכים לאורז לבן עם צימוקים ושקדים:
לאורז:
- 3 כוסות אורז
- 4-1/2 כוסות מים
- 1/2 כף מלח
- 4 כפות שמן
לתערובת שקדים וצימוקים:
- 2 בצלים גדולים פרוסים דק דק
- 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- 100 גרם צימוקים בהירים
- 100 גרם צימוקים שחורים
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית קינמון
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לאורז לבן עם צימוקים ושקדים:
הכנת האורז:
- מרתיחים את המים עם השמן והמלח
- לברור את האורז לשטוף טוב טוב לפחות 3 פעמים לשפוך את האורז למים שרתחו לבשל על אש גבוהה בסיר פתוח עד שהמים מגיעים לגובה האורז לערבב
- מעבירים ללהבה בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות
- מכבים את האש ממתינים עשר דקות ומערבבים
הכנת תערובת שקדים וצימוקים:
- מטגנים את הבצל עם שמן עד לקבלת גוון זהוב, מוסיפים את השקדים ומבשלים כ 3-4 דקות, עד לקבלת גוון שחום
- מוסיפים את הצימוקים והקינמון ומבשלים עוד 2-3 דקות
- מוסיפים את הסוכר ומבשלים עוד כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד
- מגישים מעל האורז הלבן
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות