כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
לא תפסיקו להכין אותה

מתכון לעוגת גבינה אפויה גבוהה

עוגת גבינה אפויה, גבוהה ועסיסית, מתאימה במיוחד לצד כוס הקפה בבוקר, מתכון לעוגה מוצלחת וטעימה שפשוט לא תפסיקו להכין אותה

מתכון לעוגת גבינה אפויה גבוהה
עוגת גבינה גבוהה צילום: רפאל דדוש

מתכון לעוגת גבינה אפויה גבוהה / רפאל דדוש

המצרכים לעוגת גבינה אפויה גבוהה:

  • 7 ביצים
  • 1 ק"ג גבינה לבנה 5%-9%
  • 2 סוכר וניל
  • 7 כפות קמח מלאות לא גדושות
  • ½1 כוסות סוכר

אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה גבוהה:

  1. מפרידים את הביצים
  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב
  3. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים יחד עם הגבינה, סוכר וניל, מוסיפים בהדרגה את הקמח כף אחרי כף ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית של ישארו גושים.
  4. מוסיפים כשליש את הקצף של החלבונים ומטמיעים בתוך הבלילה בעזרת כף גומי בעדינות (בתנועות קיפול בלבד לא לערבב מהר)
  5. מוסיפים עוד שליש וממשיכים להטמיע גם את השליש האחרון.
  6. עוטפים סיר ג'חנון בנייר אפייה - מנג'ט גדול 26.
  7. מעבירים את הבלילה לסיר ומכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש על150°
  8. אופים במשך כ-35 דקות בלבד.
  9. לאחר 35 דקות מכבים את התנור ומשאירים את העוגה כשעתיים בפנים.
  10. אין לפתוח את דלת התנור כל הזמן הזה, אפילו לא להצצה.
  11. מוציאים את הסיר מהתנור לאחר כ-שעתיים, הופכים על מגש ומקלפים את נייר האפייה.
  12. ניתן לצפות את העוגה עם קרם, גרנש, קצפת או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוגת גבינה אפויה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}