ב' כסלו התשפ"ה
03.12.2024
מעדן ללא אפיה

מתכון לחיתוכיות שוקולד, בוטנים וחלווה

מתכון נהדר לחיתוכיות טעימות בטעם של עוד, שילוב שלום שכבות טעימות ומלאות עניין מעניקות לכם יחד קינוח מושלם, טעים וללא אפיה

מתכון לחיתוכיות שוקולד, בוטנים וחלווה

מתכון לחיתוכיות שוקולד, בוטנים וחלווה / שחר שולמית

המצרכים לחיתוכיות שוקולד, בוטנים וחלווה:

מידות אוניברסליות

לחטיף שוקולד אגוזים (שכבה תחתונה):

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות טחינה
  • 3 כפות דבש
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1/4 כוס שמן
  • 350 גרם ביסקוויטים טחונים
  • 100 גרם אגוזי מלך

לחטיף בוטנים:

  • קוואקר ותמרים (שכבה אמצעית)
  • 160 גרם תמרים מגולענים (8 תמרים גדולים)
  • 2 כוסות  קוואקר אינסטנט(200 גרם)
  • 1.5 כוסות בוטנים מטוגנים (140 גרם)
  • 1 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים (250 גרם)
  • 6 כפות דבש

לחטיף שומשום חלבה ופיסטוק (שכבה עליונה):

  • 500 גרם שומשום
  • 1 כוס ממרח חלבה
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה לחיתוכיות שוקולד, בוטנים וחלווה:

הכנת חטיף שוקולד אגוזים:

  1. בסיר קטן על להבה נמוכה ממיסים את כל המצרכים עד לאיחוד מלבד הביסקוויטים והאגוזים
  2. מוסיפים את הביסקוויטים והאגוזים ומאחדים מסה
  3. ממלאים רינג או מסגרת מרובעת גודל 24 סנטימטר במסה ומפלסים היטב עם הידיים
  4. מקפיאים לפני חילוץ

הכנת חטיף בוטנים:

  1. במעבד מזון טוחנים יחד את התמרים עם הקוואקר והבוטנים למראה פירורים קטנים
  2. מוסיפים את חמאת הבוטנים ואת הדבש ומעבדים עד לאיחוד
  3. ממלאים רינג או מסגרת מרובעת גודל 24 סנטימטר במסה ומפלסים היטב עם הידיים
  4. מקפיאים לפני חילוץ

הכנת חטיף שומשום חלבה ופיסטוק:

  1. טוחנים במעבד מזון את השומשום למראה פירורי
  2. מוסיפים את הדבש וממרח החלבה ומעבדים עד להטמעתם במסה
  3. מעבירים את המסה לקערה ומוסיפים לה את הפיסטוקים ומערבבים
  4. ממלאים רינג או מסגרת מרובעת גודל 24 סנטימטר במסה ומפלסים היטב עם הידיים
  5. מקפיאים לפני חילוץ

הרכבת החיתוכיות:

  1. מוציאים את השכבות מהמקפיא ומניחים אותן על משטח מפולס ללא שוליים
  2. לאחר שמחברים אותן זו לזו במעט ממרח חלבה משאירים את העוגה להגיע לטמפרטורת החדר לפני שחותכים אותה לחתיכות

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון חיתוכיות שוקולד קינוח

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}