קריסה רשמית: דטרויט הכריזה על פשיטת רגל
לאחר שרשמה העיר חובות בגובה מיליארדים, הודיע ראש העיר כי לא נותרה בידיו כל אפשרות אחרת, וכי הוא נאלץ להצהיר על פשיטת הרגל הגדולה בהיסטוריה האמריקנית
- י"ב אב התשע"ג
- 3 תגובות
דטרויט. צילום: ויקיפדיה
דטרויט הודיעה על פשיטת רגל, זאת לאחר שרשמה בשנת 2012 גירעון תקצבי חסר תקדים שהוערך בסכום של כ-326.6 מילון דולרים. העיר, שהפכה לסמל לתעשיית הרכב האמריקנית הגיעה לשפל כלכלי על אף שבמשך שנים רבות נהנתה משגשוג כלכלי.
ראשי העיר השוכנת במדינת מישיגן שבארצות הברית, הכריזו על פשיטת הרגל הגדולה בהיסטוריה האמריקנית לאחר שטבעה בחובות הנאמדים בכ-18 מיליארד דולרים. שיעור האבטלה בעיר החשובה במערב התיכון שעמד בשנת 2012 עד כה על 18.3% שילש עצמו בשנה האחרונה. "זו החלטה קשה", הסביר מושל משיגן ריק סניידר, "אך אני מאמין כי זו היתה האפשרות היחידה".
העיר, שכלכלתה פרחה בשנות החמישים של המאה הקודמת, ספגה מכה קשה עם כניסת יצרניות הרכב ממזרח אסיה לשוק. "אין ספק שמדובר בצעד קשה", סיפר ראש עיריית דטרוייט דייב בינג, אך במקביל הביע תקווה כי "שלב זה ישמש הזדמנות וכהתחלה חדשה בכדי להרים את הראש ולשפר את המצב של האזרחים בעיר",התושבים סקפטים: "לא בטוחים שההכרזה תעזור"
תושבי העיר, שמספרם צנח מ-1.8 מיליון בשנות החמישים ל-700 אלף בשנה האחרונה, הגיבו בספקנות רבה להכרזה ההיסטורית על פשיטת הרגל. "הצעד הזה הוא בגדר הכנסת אצבע לסכר", אמר ג'ודי הולמס בן ה-50 לסוכנות הידיעות "רויטרס". "אני לא יודע עם המהלך הזה יצליח להביא להתאוששות או שלחילופין יוריד אותנו על הברכיים", הסביר.
מנגד, אחרים בדטרויט שרבים מתושביה חיים בעוני מחפיר, סבורים כי ההכרזה עשויה לשקם את המצב בעיר שאיבדה את תהילתה בשנים האחרונות. "אולי זה יעזור לנו", אמר דמיין קולניס בן ה-68. "שום דבר אחר לא הוציא אותנו מהמצב הזה, אז למה לא לנסות?", שאל קולינס.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות