כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון ללזניה חלבית מושלמת

אוהבים לזניה? קבלו מתכון מוצלח ללזניה חלבית טעימה ומושלמת, מורכבת משני רטבים דפי לזניה והמון גבינה צהובה

מתכון ללזניה חלבית מושלמת
לזניה חלבית מושלמת צילום: אתי זוהר

מתכון ללזניה חלבית מושלמת / אתי זוהר

המצרכים ללזניה חלבית מושלמת:

  • 1 חב' לזניה

לרוטב אדום:

  • 1 בצל אחד קצוץ
  • 1 קופסת פטריות חתוכות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מעט מלח
  • מעט סוכר
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט תבלין פיצה

לרוטב לבן:

  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות שטוחות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • מעט אבקת רוטב פטריות (לא חייב)

אופן ההכנה ללזניה חלבית מושלמת:

הכנת רוטב האדום:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את קופסת הפטריות ונותנים גם לפטריות טיגון קל. מוסיפים גם את קוביות העגבניות ומטגנים עד לריכוך העגבניות.
  3. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, מעט מלח, מעט סוכר, מעט פלפל שחור גרוס ומעט תבלין פיצה
  4. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

הכנת רוטב לבן:

  1. בסיר חלבי מכניסים את החמאה והקמח ומחממים על הגז תוך כדי ערבוב תמידי עד שלא יהיו גושים
  2. מוסיפים מעט חלב ומערבבים ולאח"מ מוסיפים את יתרת החלב בהדרגה בכדי שלא יהיו גושים.
  3. מחממים על הגז עד שהרוטב מסמיך ומוסיפים מעט אגוז מוסקט, מעט מלח, פלפל שחור ומעט אבקת פטריות

הרכבת הלזניה:

  1. משמנים מעט תבנית בינונית חד פעמית
  2. מסדרים שכבה של עלי לזניה לא מבושלים. מורחים מעט מהרוטב האדום. ומעל הרוטב האדום מזרזפים מהרוטב הלבן. אפשר לפזר מעט גבינה צהובה מגורדת
  3. מסדרים מעל שוב עלי לזניה ושוב מורחים רוטב אדום ומעליו רוטב לבן, מעט גבינה צהובה מגורדת וכן הלאה, בערך 3 או 4 שכבות
  4. מסיימים עם רוטב אדום ומעט לבן ומעל מפזרים גבינה צהובה בנדיבות
  5. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום 180עד 200 מעלות פס עליון תחתון
  6. אופים במשך כחצי שעה לאחר חצי שעה מורידים את נייר הכסף
  7. אופים את הלזניה עוד מספר דקות עד להשחמה נאה.  

בהצלחה רבה ובתאבון

לזניה מתכון חלבי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}