ארוחה חלבית מושלמת
מתכון לטורטליני ביתי במילוי גבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום
מתכון להכנת טורטליני במילוי גבינה בהכנה ביתית מתבשלים ברוטב עגבניות ובזיליקום ומעניקים לכם ארוחה חלבית מושלמת
- נועם זיגדון
- ג' סיון התשפ"ב
טורטליני במילוי גבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום צילום: נועם זיגדון
מתכון לטורטליני ביתי במילוי גבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום / נועם זיגדון
המצרכים לטורטליני ביתי במילוי גבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום:
לבצק פסטה:
- 150 גרם קמח טיפו 00 - כוס מלאה
- 50 גרם קמח דורום - ⅓ כוס
- 2 ביצים L
למילוי גבינות:
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 50 גרם גבינה בולגרית
- 150 גרם גבינת פרמזן
- 1 חלמון
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית אגוז מוסקט
למים המבשלים את הטורטליני:
- מים
- 3 כפות שמן
- ¼ כף מלח
לרוטב עגבניות ובזיליקום:
- ¼ כוס שמן זית
- 25 גרם חמאה
- 3 שיני שום
- 20 עגבניות שרי
- 3 גבעולי בזיליקום קצוץ
- ¼ כפית פלפל שחור
- מעט מלח
- 1 כפית סוכר - לקראת סוף הבישול
אופן ההכנה לטורטליני ביתי במילוי גבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום:
הכנת בצק הפסטה:
- מערבבים יחד את הקמחים והביצים ולשים היטב במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
- עוטפים בשקית ומניחים בצד למשך חצי שעה מנוחה
- אופן הכנת טורטליני. קרדיט: נועם זיגדוןאופן הכנת הטורטליני - נועם זיגדון
- מחלקים את הבצק ל-2
- פותחים את הבצק לרצועות דקות בעובי ½ ס"מ וברוחב 10 ס"מ
- מחלקים כל מלבן ל-2 וחותכים לריבועים בגודל 5×5 ס"מ
הכנת מילוי הגבינות:
- בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי עד לאיחוד ומעבירים לשקית זילוף
הכנת הטורטליני:
- בעזרת שקית זילוף ממלאים כל ריבוע מעט מהמילוי
- מרטיבים את הקצה של הריבוע במעט מים ומקפלים למשולש
- תופסים את שתי הקצוות ומחברים יחד.
- מרתיחים סיר עם מים, 3 כפות שמן ו ¼ כף מלח ומבשלים כ3 דקות במים רותחים
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם חמאה ושמן זית
- מוסיפים את השום, העגבניות והבזיליקום מתבלים ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות
- מוסיפים כפית סוכר ומבשלים כ- 5 דקות נוספות
- מוסיפים את הטורטליני המבושל ומפזרים בזיליקום קצוץ
בהצלחה רבה ובתאבון
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות