יוקרתי ומלא טעם
מתכון לקינוחי כוסות עם שערות קדאיף, קצפת ותותים
קינוחי כוסות יוקרתיים ומלאי טעם, מתאים לאחר כל סעודה, בין בשרית בין חלבית; מתכון מיוחד וטעים המשלב תותים, קצפת ורוטב פירות יער מוגשים על מצע שערות קדאיף מתוקות, הנותנות את הטעם המיוחד לקינוח חגיגי יותר
- חני לוין
- א' סיון התשפ"ב
קינוחי כוסות עם שערות קדאיף, קצפת ותותים צילום: רפאל דדוש
מתכון לקינוחי כוסות עם שערות קדאיף, קצפת ותותים / רפאל דדוש
המצרכים לקינוחי כוסות עם שערות קדאיף, קצפת ותותים:
- תותים חתוכים לחצאים ושטופים היטב
לקדאיף:
- שערות קדאיף
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- לרוטב פירות יער:
- 1 שקית קפואה של פירות יער
- סוכר (לפי הטעם)
לקצפת:
- 1 מיכל שמנת מתוקה / ריץ (250 מ"ל)
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף סוכר
אופן ההכנה לקינוחי כוסות עם שערות קדאיף, קצפת ותותים:
- את שערות הקדאיף מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומפוררים לתוך קערה.
- מערבבים את המים והסוכר היטב על האש עד לקבלת סירופ חלק.
- שופכים את סירופ הסוכר על שערות הקדאיף ומניחים בצד עד לקירור מוחלט.
הכנת רוטב פירות יער:
- טוחנים את פירות היער הקפואים ומוסיפים סוכר לפי הטעם.
הכנת הקצפת:
- מקציפים את השמנת המתוקה / הריץ עם הפודינג וניל והסוכר, עד לקבלת קצפת יציבהת
- מעבירים לשקית זילוף.
הרכבת הכוסות:
- בתחתית הכוס מניחים שערות קדאיף, עליהם מזלפים קצפת, מפזרים חצאי תותים ומעליהם שוב קצפת.
- על הקצפת שופכים שכבה של רוטב פירות יער ומעליו מפזרים חצאי תותים נוספים.
- מכניסים לקירור עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות