לקראת שבועות
מתכון לקיש עגבניות וגבינות
מתכוננים לשבועות? קבלו מתכון מושלם לקיש גבינות משגע ומלא טעם, בשילוב של חצאי עגבניות שרי ובזיליקום תקבלו מנה חלבית טעימה במיוחד
- חני לוין
- כ"ח אייר התשפ"ב
קיש גבינות ועגבניות שרי צילום: רפאל דדוש
מתכון לקיש עגבניות וגבינות / רפאל דדוש
המצרכים לקיש עגבניות וגבינות:
- גבינה צהובה/ גאודה.
- גבינת מוצרלה.
- גבינת קשקבל.
- חצאי עגבניות שרי
- עלי בזיליקום
לבסיס הבצק:
- 220 גר' קמח כוסמין נפלאות מנופה.
- 200 גר' מחמאה / נטורינה
- ½1 כפות סוכר
- 1 כפית מלח.
- 1-2 כפות מים (רק אם יש צורך שהבצק לא מתגבש.)
למילוי:
- 4 ביצים.
- 1 מיכל שמנת לבישול 250 מ"ל
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- ½ כפית ארגנו יבש
- ½ כפית טימין יבש
- קורט מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לקיש עגבניות וגבינות:
הכנת המילוי:
- בקערה, מכניסים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב לאיחוד
הכנת בסיס הקיש:
- שמים את כל החומרים בקערה ולשים עד להתגבשות הבצק,
- יוצרים גוש שטוח עוטפים בשקית ניילון ומניחים במקרר לחצי שעה.
- לאח''מ משטחים לבצק דק, מניחים על תבנית פאי ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 170° (רצוי להניח משקולת לאפייה עיוורת). ואופים את הקלתית כ12-14 דקות עד להזהבה ומוציאים מהתנור
- מפזרים בתוך בסיס הקיש את הגבינה הצהובה, המוצרלה והקשקבל
- יוצקים פנימה את תערובת המילוי מעל הגבינות, ומניחים מלמעלה חצאי עגבניות שרי ועלי בזיליקום.
- מחזירים לאפייה של כ-23-25 דקות בחום של 170° עד להזהבה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון של לולי דדוש ז"ל
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות