כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
מה קודם, מה אחרי ומה לא

המלצת תזונה: כך תאכלו בריא ונכון בחג השבועות

לקראת חג השבועות ואכילת מוצרי החלב הנהוגים ביום זה, דפנה זיו בוסאני, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז שניידר, מסבירה מה הן ההמלצות התזונתיות לחג הזה וכיצד לבצע בחירות בריאות יותר בסדר ארוחת החג החלבית

המלצת תזונה: כך תאכלו בריא ונכון בחג השבועות

אחד המנהגים המאפיינים ביותר את חג שבועות הוא אכילת מזון חלבי. דפנה זיו בוסאני, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית, מסבירה מה הן ההמלצות התזונתיות לחג הזה וכיצד לבצע בחירות בריאות יותר בעת הארוחה. 

צריכת מוצרי חלב: 

חג השבועות מתקשר עם צריכת חלב ומוצריו, זו הזדמנות נהדרת להציג ולהסביר לילדים על חשיבות צריכת מוצרי חלב והעשרת התפריט בסידן. מוצרי חלב מכילים חלבון איכותי שחשוב לבניית רקמות בגוף, המערכת החיסונית ועוד. ניתן לאכול את מוצרי החלב כמו שהם או לשלב אותם במאפים, עוגות, סלטים ובשלל מאכלים. 

אלרגיה לחלב או אי סבילות ללקטוז? 

חשוב להבחין בין אלרגיה לחלב לבין אי סבילות ללקטוז. מי שאלרגי לחלב, חשוב שיימנע מחלב פרה ומחלב יונקים אחרים כמו עיזים או כבשים. לעומת זאת, בעלי אי סבילות ללקטוז, יכולים לאכול מוצרי חלב דלים בלקטוז (שהוא דו-סוכר הנמצא בחלב) כמו גבינה צהובה, יוגורט וקוטג', וכך ליהנות מיתרונות ומטעם מוצרי החלב.

סידן: 

מוצרי חלב הם דרך מצוינת להעשרת התפריט בסידן. חשוב לאכול לפחות שלושה מוצרי חלב ליום, ורצוי לצרוך מוצרים מועשרים בסידן. ברשימת המוצרים המועשרים נמצאים: גבינות לבנות, גבינות קשות (עשירות בסידן אך גם עשירות יותר בשומן, ולכן יש להעדיף את אלו שמכילות כמה שפחות שומן), יוגורט או חלב שמועשרים בסידן ומשקאות שונים על בסיס חלב. קיים שפע של מוצרי חלב שונים, עם כמויות שומן שונות. ניתן להשתמש ללא פגיעה משמעותית בטעם גם במוצרי חלב דלים בשומן. במאפים או פשטידות מומלץ להוסיף ריקוטה, גבינה עשירה מאד בסידן. בשנים האחרונות נחקר רבות ויטמין D – זהו ויטמין (שהוא בעצם הורמון), שבין תפקידיו, מסייע לגוף לספוג את הסידן במעי בצורה מיטבית, תהליך שחשוב לא רק לבריאות העצם אלא גם למטרות נוספות. מוצרי חלב המועשרים בויטמין D מהווים סיבה נוספת לצריכה של מוצרי החלב.

בשנים האחרונות ישנם מוצרי חלב רבים שמתוספים בחיידקים פרוביוטים: אלו חיידקים שנחשבים ידידותיים ויכולים לעזור בשיפור תהליכי עיכול, וסיוע בחיזוק המערכת החיסונית.

ירקות ופירות:

ארוחה חלבית היא הזדמנות טובה להכנת סלט גדול עם שפע ירקות או אכילת פירות טריים ובריאים. מבחינה תזונתית, עדיף לאכול את הפרי ופחות מומלץ לסחוט אותו למיץ או לאכול אותו מיובש. עם זאת, חשוב לא להגזים בצריכה של פירות, כיוון שהם מכילים סוכר. לעומתם, ירקות הם דלי קלוריות. ניתן להכין סלט ולשלב בו גבינה, וניתן להכין רטבים על בסיס ירקות, עשבי תיבול ויוגורט במקום רטבים על בסיס שמנת.

מים: 

אחד מהמשחקים החביבים בשבועות הוא משחקי מים. מעבר למשחק, חשוב לזכור להקפיד על שתייה בכמות מספקת. יש להעדיף מים על פני שתייה מתוקה, או מים אליהם מוסיפים המתקה. שתייה מתוקה אינה מרווה כמו מים. יש לזכור שבכוס משקה ממותק ישנה כמות סוכר גדולה ולכן זה נחשב יותר כממתק ולא כשתייה. יש להתרגל, ורצוי מגיל צעיר, שלא לשתות שתייה ממותקת אלא להעדיף מים. ניתן לגוון את טעם המים עם צמחים כמו לימונית, עלי נענע או להוסיף פלחי פרי כמו תפוז או לימון.

מוצרי חלב מאכלי חלב ארוחה חלבית חג השבועות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}