לטובים ביותר: נפתח התואר הכי מבוקש במגזר החרדי
האוניברסיטה העברית הנחשבת למוסד האקדמי הטוב בארץ ומהמובילים בעולם, עם תוכנית ייחודית למגזר החרדי הפועלת לשילוב מגוון צעירים חרדים בתעשיית ההיי-טק על ידי לימוד מדעי המחשב, במודל חדש שיגשר על פערים בהשכלה, כולל מתן מלגות וכן מעטפת חברתית ומקצועית חשובה • התנאים, הזכאות ופרטי המסלול - הכל בכתבה שלפניכם
- בחדרי בשיתוף האוניברסיטה העברית
- כ"ח אייר התשפ"ב
- 9 תגובות
בשורה ענקית בעולם האקדמיה החרדי: קרן פורטלנד הפועלת לשילוב צעירים חרדים בתעשיית ההיי-טק, עם פרויקט ייחודי בשיתוף האוניברסיטה העברית. המודל החדש יגשר על פערים בהשכלה, על מנת לאפשר לבוגרי ישיבה להשתלב בלימודי מדעי המחשב ולהבטיח את עבודתם במשרות מובילות ומכניסות.
התוכנית נבדלת מיוזמות אחרות בתחום, בכך שהיא מכוונת גבוה בהיבט האקדמי, קרי: לימודים במוסד אקדמי מוביל כמו האוניברסיטה העברית, לשם יצירת אליטה מקצועית בחברה החרדית, תוך השתלבות בחוד החנית של הכלכלה בישראל בעולמות ההי-טק, זאת מבלי לפגום במרקם החברתי של החברה החרדית ותוך רתימת תמיכתה של אותה חברה, לרבות רב שילווה את התוכנית ויעבור על תכני הלימודים ואף יתן מענה רחב לצרכי הסטודנטים.
כמו כן הסטודנטים עוברים שיעורי הכנה חשובים המסייעים לשילוב בוגרי ישיבה בעולם האקדמיה ומעניקים מעין "נחיתה רכה" לקראת תוכנית הלימודים.
המועמדים מגיעים מרקעים מאד מגוונים מהחברה החרדית, וזוכים למעטפת ליווי חשובה הכוללת:
א. ליווי חברתי – הסטודנטים הינם קבוצת עמיתים המלווים על ידי מנהל התוכנית, אשר מבצע מעקב ובקרה שוטפים על התקדמות המשתתפים ויעמוד לרשותם לתמיכה רגשית ומנטלית, תוך סיוע בהשתלבות בשירותי האוניברסיטה במידת הצורך.
לצורך יצירת הקבוצה ופעילותה השוטפת, הסטודנטים נפגשים אחת לתקופה להיכרות, גיבוש ושיח סביב נושאים שונים זהותיים ומקצועיים.
ב. ליווי אקדמי - ליווי ופיקוח צמוד מטעם הפקולטה ללימודי המחשב. הסטודנטים מקבלים שיעורים פרטיים, מנטורים ושיעורים בקבוצות קטנות. ההתקדמות האקדמית מפוקחת על ידי הקרן ופריסת התואר נבנית באופן אישי לכל סטודנט כדי לצלוח את התואר בהצלחה ובממוצע גבוה וללא נשירה מהלימודים.
ג. תמיכה כלכלית - הסטודנטים מקבלים מלגות לימודים, מלגות קיום בשנה א' והלוואות חברתיות בשנים הבאות. הסטודנטים מקבלים ייעוץ והפניות למלגות שונות להם הם זכאים.
מבין בוגרי תוכניות קרן פורטנלד, ניתן למצוא בוגרים שהשתלבו בחברות הגדולות של ההייטק הישראלי. ביניהן:
אמדוקס, וויאר, Personetics, Algosec ,Incredibuild ועוד חברות נחשבות רבות נוספות.
מעבר למעגלי התמיכה, גולת הכותרת של התוכנית הינה שילוב בתעסוקה. כחלק מרתימת תעשיית ההי-טק לתוכנית, המשתתפים ישולבו בעבודה כבר במהלך הלימודים (למי שיתאפשר) או עם קבלת התואר (לנותרים). קרן פורטלנד צברה ניסיון רב בתוכניות ומיזמים נוספים בהם חברות הי-טק רב-לאומיות ומקומיות מעסיקות אוכלוסיות שלא הייתה להן נגישות גבוהה לתעשייה. לרבות בהעסקה מרחוק ו/או ישירה. זאת, תוך שימוש במודל העסקה החוסך עלויות מעסיק בזכות תמריצים ממשלתיים וחיסכון מהותי לעומת מיקור חוץ. השכר ההתחלתי שהוגדר עבור משתתפי התוכנית הינו 18,000 ₪ לחודש.
כחלק מהמטרה של השילוב בתעסוקה ומתוך הכרת צרכי הסטודנטים, התכנית מייצרת שיתופי פעולה עם גופים שונים בתוך האוניברסיטה ומחוצה לה, על מנת להעניק לסטודנטים כלים נוספים שיסייעו להם בשילוב בשוק התעסוקה. ניתן לציין לדוגמא קורס אנגלית מדוברת, קורס של soft skills, קורס אוטמציה ועוד, יחד עם סיורים ומפגשים עם חברות ההייטק הגדולות במשק, אנשים מהתעשייה ומנהלי HR.
התכנית מיועדת לבעלי בגרות ו/או פסיכומטרי ו/או בוגרי מכינה של אחת האוניברסיטאות.
מעוניינים להשתלב בתוכנית המדוברת? השאירו פרטים וניצור עמכם קשר בהקדם>>>
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות