תתכוננו למחמאות
מתכון ללחם בית / חלות / לחמניות
מתכון מעולה ללחם בית, לחמניות או חלות, מתכון קל להכנה ומוצלח שלא תפסיקו לקצור עליו מחמאות
לחם בית צילום: נועם זיגדון
מתכון ללחם בית / חלות / לחמניות
המצרכים ללחם בית / חלות / לחמניות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
לבצק:
- 1 ק"ג קמח מנופה.
- 1.5 כוסות סולת.
- 2 כפות שמרים יבשים.
- 1/2 כוס שמן
- 4 כפות סוכר.
- 1 כף מלח.
- 2-3/4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה ללחם בית / חלות / לחמניות:
- מערבבים את כל המרכיבים היבשים ומוסיפים את השמן,
- מוסיפים מים בהדרגה ולשים היטב עד לקבלת גוש בצק לח ולא דביק.
- בקערת הלישה מכסים את הבצק בשקית ומניחים מעל 2 מגבות מטבח, מתפיחים במשך שעה.
- לאחר כשעה יוצרים צורות ומניחים במגש, מתפיחים פעם שניה במשך כחצי שעה.
- טורפים ביצה עם חצי כפית סוכר, מברישים את הלחמים ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ- 20 דקות.
- הערה: רצוי לשים קערת מים חמים בתחתית התנור.
- בהוצאת הלחם מהתנור יש להניח את הלחמים על מגבת הפוכים, כדי שלא יספגו לחות מהתחתית.
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: רפאל דדוש, המתכון הוא לחם בית של לולי דדוש ז"ל
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות