מתכוננים לשבועות
מתכון לעוגת גבינה בחושה עם קראמבל
עוגת גבינה בחושה וקלה להכנה, משולבת בקראמבל מושלם המוסיף את טעמו המוצלח והמיוחד לעוגה חלבית חגיגית
- שולמית שחר
- י"ח אייר התשפ"ב
עוגת גבינה צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגת גבינה בחושה עם קראמבל / שחר שולמית
המצרכים לעוגת גבינה בחושה עם קראמבל:
מידות אוניברסליות
תבנית סיליקון קוטר 23 סנטימטר או תבנית חד פעמית עגולה בגודל דומה
לקראמבל:
- 75 גרם קמח
- 75 גרם קוביות חמאה קרה
- 75 גרם סוכר
- 75 גרם קוקוס
- צבע מאכל לפי בחירה
לעוגה:
- 4 ביצים גודל לארג'
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 200 מ"ל יוגורט (כל סוג מתאים)
- 250 גרם גבינה לבנה
- 1.5 כוסות קמח תופח
- 250 גרם קראמבל
אופן ההכנה לעוגת גבינה בחושה עם קראמבל:
- ראשית מכינים את הקראמבל ומקפיאים אותו ולאחר מכן מוסיפים אותו לעוגה
- מחממים תנור על חום של 160 מעלות
הכנת הקראמבל:
- שמים במעבד מזון את כל המצרכים
- ומעבדים הכל עד למצב פירורי
- מפזרים את המסה דרך נפת קוסקוס על גבי נייר אפיה ואופים כ20 דקות עד הזהבה (אם אין נפת קוסקוס מפזרים את המסה על גבי נייר האפיה ומידי פעם במהלך האפיה מערבבים עם מזלג כדי לפורר את המסה לפירורים קטנים)
- מקפיאים את הקראמבל
- מחממים את התנור לחום של 130 מעלות (כדי למנוע מצב של השחמה שתסתיר את יופיו של הקראמבל)
הכנת העוגה:
- במיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה מספר דקות
- את הביצים עם הסוכר
- כשהמסה בהירה ותפוחה מנמיכים את המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים (מלבד הקראמבל) לפי סדר כתיבתם עד לאיחוד
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקראמבל הקפוא ומערבבים במרית עד לאיחוד
- יוצקים את המסה לתבנית משומנת עד הסוף (העוגה תופחת מעט וחוזרת למקומה) אופים את העוגה כשעה עד להתיצבות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות