מלא טעם
מתכון לרצועות עוף עם פפאיה ופלפלים
ארוחת צהריים טעימה, רצועות עוף המתבשלות יחד עם פפאיה וקוביות פלפלים צבעוניים מתובלים ברוטב תפוז-ג'ינג'ר מיוחד ומלא טעם
- חני לוין
- י"ז אייר התשפ"ב
רצועות עוף עם פפאיה ופלפלים צילום: depositfhotos
מתכון לרצועות עוף עם פפאיה ופלפלים / השף מאיר בראל
המצרכים לרצועות עוף עם פפאיה ופלפלים:
כמות: 4 מנות. דרגת קושי: בינוני. זמן ההכנה: כ-25 דקות
- 1 פרפר חזה עוף שלם חתוך לרצועות
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 2 כפות סוכר חום
- 1 קופסת שימורים של סלט פירות משומר- ממנו מוציאים רק את האננס והפפאיה. הפפאיה בצבע אדום כתום. בעונה ניתן להחליף ב- 2 פפאיות חתוכות לריבועים.
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות
לרוטב תפוז-ג'ינג'ר:
- ½2 אצבעות של שורש ג'ינג'ר מגורר
- 3 כפות רוטב סויה איכותי
- 1 כף חומץ אורז או חומץ תפוחים
- 1/2 כוס מיץ תפוזים וגרידה מחצי תפוז
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה לרצועות עוף עם פפאיה ופלפלים:
- לתוך ווק לוהט מכניסים 3 כפות שמן ואת פרוסות חזה העוף ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הפלפל שחור ו2 כפות סוכר חום ומקפיצים עוד דקה. מעבירים מהווק לצלחת.
- בינתיים מכינים את הרוטב- מערבבים את כל המרכיבים בכלי נפרד ומעבירים לסיר קטן. מרתיחים ומנמיכים את האש, מבשלים למשך 10 דקות על אש קטנה והרוטב מוכן.
- שוב מחממים מאד את הווק ומוסיפים מעט שמן ואת הפלפלים הבצל הפפאיה והאננס. מקפיצים בחום גבוה למשך 5 דקות ומוסיפים 3 כפות מרוטב הג'ינג'ר תפוז.
- מוסיפים את חזה העוף ואליו עוד 3 כפות מהרוטב ומקפיצים עוד 4 דקות.
- ממליחים ומשפרים תיבול
- מעבירים לכלי הגשה ושמים מלמעלה פרוסות בצל ירוק. ניתן לפזר מעל מעט שומשום קלוי.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: מגזין 'טועמיה'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות