מהמטבח העיראקי
מתכון לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות
מנה מעניינת לארוחת הצהריים המגיעה מהמטבח העיראקי, אורז המתבשל עם חמאה ועדשים כתומות הנקרא קיצ'רי, מתאים להגשה לצד שמנת, לבן או גבינה
- נועם זיגדון
- ט"ז אייר התשפ"ב
- 1 תגובות
קיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות צילום: נועם זיגדון
מתכון לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות / נועם זיגדון
המצרכים לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות:
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות רסק
- 6 -8 שיני שום כתוש
- 3/4 כף מלח
- 1 כוס עדשים כתומים
- 2 כוסות אורז
- 1 כף כמון
- 4.5 כוסות מים
אופן ההכנה מתכון לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות:
- מחממים סיר וממיסים את החמאה, מוסיפים את הרסק והשום מערבבים ומבשלים במשך כ- 5 דקות
- מוסיפים את הכמון, המלח והמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- בוררים את האורז והעדשים ושוטפים אותם היטב מכניסים לסיר ומבשלים על אש גבוהה עד שהמים מגיעם לגובה האורז.
- מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בנונית אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
- מומלץ לאכול עם שמנת לבן או גבינה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות