מנה אחרונה לשבת: מוס שוקולד בקרם וניל
לכבוד שבת, אחרי הארוחה, מה יותר מתאים מלהשקיע במנה אחרונה טעימה? • המנה הבאה, מאת השף אלדד דהן למתחם 'רויאל גרדן', טעימה ולא מאד מסובכת להכנה
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- ב' אב התשע"ג
- 1 תגובות
צילום: אילן נחום
במהלך ימות השבוע את מסתפקת בארוחות מהירות. החום מבריח אותך מהמטבח. אבל לכבוד שבת, אחרי הארוחות הבשריות של שבת, החלה בשבוע בו מגישים רק דגים וחלבי, מה יותר מתאים מלהשקיע במנה אחרונה טעימה?
המנה הבאה, מאת השף אלדד דהן למתחם 'רויאל גרדן', טעימה, ולא מאוד מסובכת להכנה.מוס שוקולד בקרם וניל • חומרים:
200 גרם שוקולד מריר (לפחות 50% מוצקי קקאו)
50 גרם מחמאה
4 ביצים מופרדות
150 גרם סוכר
חופן פצפוצי שוקולדאופן ההכנה:
• מקציפים את חלבוני הביצים כדקה, ומוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר.
• ממשיכים להקציף כחמש דקות נוספות עד לקבלת קצף לבן ויציב.
• ממיסים בבן מארי את השוקולד יחד עם המחמאה, ולאחר קבלת תערובת חלקה ומבריקה.
• מוסיפים בהדרגה את חלמוני הביצים, וטורפים יחד. מחברים בין שתי המסות בהדרגה כך שהקצף ישאר יציב, והמסה תתאחד, ותשמור על אווריריותה.
• מעבירים לכוסות הגשה, ומקשטים בפצפוצי שוקולד. קרם וניל ברוטב פירות יער • חומרים:
500 מ"ל שמנת מתוקה (ריץ' פרווה)
1 מקל וניל
4 חלמונים
120 גרם סוכר
2 כפות קורנפלור
רוטב פירות יעראופן ההכנה:
• חוצים את מקל הוניל לאורכו, שמים בסיר עם השמנת המתוקה, ומחממים יחד.
• קצת לפני רתיחת השמנת מוסיפים את הקורנפלור (עם מעט שמנת), ומכבים את האש.
• בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם הסוכר. עושים השוואת טמפרטורה בין שתי המסות, ומערבבים היטב.
• לא לשכוח להוציא את מקל הוניל ולגרד את הגרגירים לתוך הקרם.
• יוצקים לתוך כוסות ההגשה, ומקשטים ברוטב פירות יער.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות