כ' כסלו התשפ"ה
21.12.2024
תבדקו לפני שאתם מתרחצים

זה החוף הנקי ביותר בישראל; תקציב של מיליונים

עלייה בניקיון החופים הפתוחים בישראל בחודש אפריל 2022: מנתוני מדד "חוק נקי" של המשרד להגנת הסביבה עולה כי 86% מהחופים דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד" - עלייה ביחס למדד הקודם שעמד על 80%. כל הנתונים

זה החוף הנקי ביותר בישראל; תקציב של מיליונים
החוף הנפרד בת"א צילום: Miriam Alster/FLASH90

נתוני מדד "חוף נקי" לתאריך 30 באפריל, מראים כי 86.3% מהחופים הפתוחים (הלא מוכרזים) שנמדדו דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד", לעומת 80.3% במדד הקודם.

הרשויות החופיות הנקיות ביותר (בעלות ציון "נקי מאוד") הן: עכו, חיפה, טירת הכרמל, נתניה, הרצליה, בת ים, תל אביב-יפו, אשדוד. רשויות חופיות בעלות ציון ממוצע "בינוני": חדרה, חוף השרון, אשקלון.

התקציב לתוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה לשנת 2022 הוא הגדול ביותר מאז התחלת התוכנית, ועומד על 16 מיליון שקל.

שנת 2022 היא השנה ה-17 לתוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה, הפועלת משנת 2005 במטרה למזער את מפגע הפסולת החופית והימית בישראל ולפעול לניקיונם של החופים והים בהתאם למחויבות הבין-לאומית, לטובת הסביבה והציבור בישראל.

על פי המשרד להגנת הסביבה, מרכיב מרכזי בתוכנית חוף נקי וכן עיקר תקציבה, מופנה לתמיכה ברשויות החוף בניקיון החופים הפתוחים שבשטחיהן. תוכנית חוף נקי מגדירה יעדי תוצאה ברורים לניקיון החופים הפתוחים – כך ש-70% מהחופים יהיו נקיים 70% מהשנה - במטרה לטפל בבעיה הסביבתית של הפסולת הימית בישראל.

מהנתונים עולה גם כי שנת 2021 הייתה השנה הנקייה ביותר מאז תחילת מדידת ניקיון החופים הפתוחים והלא מוכרזים לרחצה. 74.2% מהחופים הוגדרו כ"נקיים" או "נקיים מאוד" לפחות 70% מהשנה, לעומת 19.7% מהחופים בשנת 2005, כאשר הושקה התוכנית. זוהי הפעם הראשונה מתחילת התוכנית שיותר מ-70% מהחופים היו נקיים 70% מהזמן, כפי שהוגדר במטרות תוכנית חוף נקי.

במסגרת התוכנית, מפקחי היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד להגנת הסביבה מבצעים מדידה של רמת הניקיון בחופים הפתוחים תוך יידוע שוטף של רשויות החוף לטובת מעקב ופעולות מתקנות לשיפור מתמיד של ניקיון החופים. שיתוף תוצאות מדד חוף נקי לציבור הרחב מתבצע פעמיים בחודש לאורך כל השנה, כצעד משלים להעלאת המודעות של הציבור הרחב לתופעת הפסולת הימית ושקיפות ציבורית.

המשרד להגנת הסביבה תומך ברשויות המקומיות החופיות שבתחומן חופים בלתי מוכרזים לרחצה, עבור ביצוע פעולות ניקוי בחופים לא מוכרזים לרחצה והפחתה במקור של פסולת ימית ושימוש בכלים רב פעמיים. כמו כן, המשרד יפעיל בקיץ תוכנית לתגבור אכיפה של חוקי העזר לניקיון, בעזרתם של שוטרים מתחנות רבות ברחבי הארץ בהיקף של מיליון שקל.

"המשרד ימשיך לפעול להוצאת פסולת מקרקעית הים, הן על ידי קבלנים והן על ידי מתנדבים, בעזרת שיתופי פעולה עם ההתאחדות הישראלית לצלילה ורשות הטבע והגנים. כמו כן, במהלך חודשי הקיץ, המשרד יעלה בקמפיין הסברה לציבור הרחב, בשיתוף פעולה עם עמותת אקואושן, וימשיך לבצע ניטור של הסביבה הימית להימצאות פסולת ימית בחופים, בקרקעית הים ועמודת המים במסגרת הניטור הלאומי של ים תיכון וים סוף", נמסר מהמשרד להגנת הסביבה.

המשרד להגנת הסביבה קורא לציבור להימנע מלהביא פסולת פלסטיק לחופי הים, במטרה לשמור על החופים של כולנו נקיים. "חד פעמי – לא בים שלי".

ניקיון חופים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}