מתכון לעוגת רד ולווט - קטיפה אדומה
עוגת רד ולווט היא עוגה חלבית אדומה ומרהיבה המשולבת בקרם לבן ובוהק ומעניקה לכם רגעים של תענוג וטעם משובח, מתאימה כקינוח מפנק לאורחים
- נועם זיגדון
- ל' ניסן התשפ"ב
עוגת רד ולווט קטיפה אדומה צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת רד ולווט - קטיפה אדומה / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת רד ולווט - קטיפה אדומה:
כוס מדידה חד פעמית חמה 240 מ"ל
מתאימה לתבנית 24-26
לעוגה:
- 3 כוסות קמח
- 1 כף אבקת קקאו
- 1כפית אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
- 120 גרם חמאה רכה
- ½-1 כוסות סוכר
- 2 ביצים L
- 1 כוס שמן
- 1כף חומץ 5%
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס רוויון
- 3-4 טיפות צבע ג'ל מאכל אדום
לקרם:
- 500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
- 250 גרם גבינת שמנת /מסקרפונה
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 3/4 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה לעוגת רד ולווט - קטיפה אדומה:
הכנת העוגה:
- מערבבים את כל המרכיבים היבשים: הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
- מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר כ5 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה
- מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף כ-2 דקות
- מוסיפים בהדרגה את השמן, החומץ, הווניל, הריוויון וצבע המאכל עד לאיחוד
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את התערובת היבשה
- מערבבים בתנועת קיפול ויוצקים את הבלילה לתבנית משומנת
- אופים בתנור שחומם מראש על-180° כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש
- מקררים
הכנת הקרם:
- שמים בקערת המיקסר את הגבינה, השמנת, פודינג וניל ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אחיד
- בעזרת סכין מיישרים את העוגות ושומרים את הפירורים לקישוט
- מחלקים את העוגה ל-2
- מורחים על השכבה הראשונה כמות נדיבה של הקרם ומניחים מעל את החלק השני של העוגה
- מורחים מעל ומסביב את שאר הקרם ומקשטים מסביב בפירורי העוגה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות