גל הטרור: אלפי פרסומי הסתה הוסרו מהרשתות
פרקליטות המדינה הצליחה להסיר מהרשת אלפי תכני הסתה, מאז החל גל הטרור בישראל | התכנים המסיתים הקיימים ברשת, כך לפי הפרקליטות, עלולים לשלהב את הרוחות ולהוביל להסלמה נוספת בשטח
- צביקה סגל
- ל' ניסן התשפ"ב
מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה מדווחת כי מאז החל גל הפיגועים הנוכחי ב-22.3.2022, אשר גבה את חייהם של 16 ישראלים וגרם לפציעתם של כעשרים נוספים, החל מאמץ מרוכז שמטרתו הסרה וחסימה של תכני הסתה לאלימות, הסתה לטרור ושבח למעשי טרור. זאת, על מנת להפחית את התכנים המסיתים הקיימים ברשת העלולים לשלהב את הרוחות ולהוביל להסלמה נוספת בשטח.
גופי הביטחון זיהו עלייה בתכנים המסיתים ברשת לאחר הפיגוע בבאר שבע שהתבצע ביום 22.3.2022, בו נהרגו ארבעה ישראלים, והעלייה החמירה לאחר הפיגועים בחדרה, בני ברק ותל אביב.
מתחילתו של גל הפיגועים ונכון ליום 30.4.2022 מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה בחנה למעלה מ-14,000 פרסומים ברשתות החברתיות אשר אותרו על ידי גורמי הביטחון – צה"ל ושב"כ. לאחר בחינת הפרסומים הוחלט במחלקה לפנות לרשתות החברתיות בנוגע ליותר מ-10,000 פרסומים. בסך הכל הוסרו מכלל הרשתות 6,608 פרסומי הסתה.
זאת, לאחר שנמצא כי הפרסומים עומדים בתנאים המצטברים הבאים: הפרסום מהווה עבירה לכאורה על החוק הישראלי, הוא מפר את תנאי השימוש של הפלטפורמה המקוונת שבה הוא מתפרסם וקיים אינטרס ציבורי בהסרת הפרסום.
ככלל, הפרסומים אשר דווחו על ידי המחלקה לרשתות החברתיות כללו תוכן המסית לפעולות אלימות נוספות ופעילות טרור, לרבות פרסומים מפורשים שקראו לדקור, לדרוס, לירות ולהרוג; פרסומים אשר לעגו לנרצחים וקראו להעלות את מספר ההרוגים בפעולות. כך למשל, פוסט עם תמונה של יד אוחזת בסכין ועליה הכיתוב צאו לדקור ולהתנגד.
כמו כן, חלק מהפרסומים התמקד בשיבוח המפגעים ובמעשיהם; כינויים כגיבורים ומביאי ברכה; פרסומים של דברי שבח המלווים בסרטונים של חלוקת ממתקים וחגיגות אשר התרחשו בעקבות כל פיגוע; ופרסומים של סרטונים ותמונות מזירות הפיגועים המלוות בקריאות שמחה. כך למשל, מיד לאחר הפיגוע בבאר שבע, משתמש ציין את משאלתו שיהיה מדובר ביותר מ-4 קורבנות, ושהוא מתפלל לחולשת ישראל. המשתמש פרסם את תמונת המחבל מוחמד אבו אל-קיען, תיאר במפורט את התרחשות הפיגוע, הילל אותו, ואיחל שאלוהים יקבל את המפגע כשהיד.
לצד הפרסומים לעיל פורסמו קריאות לשמירה על אל-אקצא והצטרפות למאבק אלים, התנגדות והתקוממות נגד "השתלטות מדינת ישראל על מתחם הר הבית ואיסור על תפילה".
גם עתה, לאחר הפיגוע שאירע בלילה בין שישי (29.4.2022) לשבת (30.4.2022), באריאל, נצפתה עלייה בפרסומים המהללים ומשבחים את מעשה הטרור.
עוד במסגרת הפעילות, נחסמה גישה לאתר אינטרנט, שעסק בהלהטת הרוחות סביב הר הבית, והופעל למעשה על-ידי ארגון הטרור חמאס. גם עמוד הפייסבוק של אותו אתר הוסר בעקבות פניית המחלקה. מדובר היה בעמוד פייסבוק פופולרי שלו למעלה מ-900,000 עוקבים.
במחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה ציינו – על סמך מידע שהתקבל בנושא מגורמי הביטחון – כי הפעילות האמורה סייעה לפגוע ביכולת של ארגוני הטרור לייצר עימותים אלימים, וללבות את היצרים וההתפרעויות סביב הר הבית.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות