כ"ד כסלו התשפ"ה
25.12.2024

מתכון • סורבה מנגו ברוטב צ'ילי

אין כמו סורבה פירות עסיסי, בכדי לרענן יום קיץ חם ולוהט • הצ'ילי מוסיף חריפות מספקת וניגודיות נהדרת למתיקות של המנגו ולקרירות של הסורבה

סורבה מנגו ברוטב צ'ילי
סורבה מנגו ברוטב צ'ילי



להכנה של 4 מנות
משך הכנה: 10 דקות
משך צינון: שעה
משך הקפאה: לילה

החומרים:

3 מנגו בשלים
2 לימונים
250 ג' אבקת סוכר

סירופ צ'ילי:

250 גר סוכר
300 מ"ל מים
3 צ'ילי אדומים גדולים

יום לפני, הניחו את קערת ההקפאה במקפיא. למחרת, קלפו וגלענו את המנגו.

לאחר מכן חתכו את הבשר לחתיכות. הכינו מחית מבשר המנגו בקערת המיקסר עם מסננת הירקות ופירות במהירות 4.

סחטו את הלימונים בקערת המיקסר עם מסחטת מיצי הדר במהירות 6.

הוסיפו את אבקת הסוכר, לאחר מכן ערבבו עם מטרף הברזל במהירות 4 ל-2 דקות עד להמסת הסוכר והחלקת התערובת.

צננו לשעה.

הניחו את תערובות המנגו בקערת הקפאה. הוסיפו את הכותש ועבדו במהירות 2 עד שהסורבה כמעט יציב.

העבירו בכפית למיכל עמיד בהקפאה ושימו במקפיא למשך הלילה.

הכינו את סירופ הצ'ילי: הביאו את הסוכר והמים לאט לרתיחה. תוך ערבוב להמסת הסוכר. הרתיחו למשך דקה, גלענו את הצ'לי וחתכו את הבשר לרצועות דקות.

הוסיפו לסירופ והרתיחו למשך 25 דקות.

הסירו מהאש אשר רצועות הצלי שקופות והשאירו להשריה למשך הלילה.

למחרת, הניחו בעזרת כפית את סורבה המנגו בקערות ופזרו מעל את סירופ הצ'לי.

• מתוך ספר הבישול של "קיצנאייד"

מתכון סורבה מנגו קיצנאייד סירופ צ'ילי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}