לאחרי הסעודה
מתכון לסיגרים מתוקים במילוי מרציפן ובציפוי סירופ מתוק
מתכון מעולה לסיגרים מתוקים הממולאים במרציפן ומצופים בסירופ מתוק וטעים, מתאימים כקינוח לאחר סעודת השבת או כנשנוש לכל עת
- חני לוין
- כ"ח ניסן התשפ"ב
סיגרים מתוקים במילוי מרציפן צילום: דניאל אלחרר
מתכון לסיגרים מתוקים במילוי מרציפן ובציפוי סירופ מתוק / מוריה ביטון
כמות: 120 יחידות. זמן ההכנה: שעה. רמת קושי: קשה
המצרכים לסיגרים מתוקים במילוי מרציפן ובציפוי סירופ מתוק:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 1.5 כוסות שמן
- 1.5 כוסות מים
- 1 ק"ג מרציפן
- שמן עמוק לטיגון
- סירופ דבש
- 1/2 ק"ג שבבי קוקוס, לציפוי (לא חובה) או שומשום
למרציפן:
- 1 ק"ג שקדים
- 3/4 ק"ג סוכר
- 4-3 כפות רום או תמצית שקדים
לסירופ:
- 1 ק"ג סוכר
- 2 כוסות מים
- 2 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה לסיגרים מתוקים במילוי מרציפן ובציפוי סירופ מתוק:
הכנת המרציפן:
- משרים את השקדים במים רותחים למשך שעה.
- מסירים את קליפת השקדים הדקה בלחיצה קלה, מנגבים היטב ומפזרים את השקדים על מגבת גדולה או סדין למשך כיומיים (תלוי בעונה), עד שיתייבשו היטב.
- טוחנים את השקדים במכונת טחינת בשר חשמלית. מוסיפים לשקדים הטחונים סוכר (על כל 2.5 כוסות שקדים טחונים - 1 כוס סוכר). מערבבים וטוחנים פעם נוספת. מוסיפים לתערובת את הרום או תמצית השקדים (לפי טעמכם), לשׁים ומהדקים למספר גושים. אורזים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד לשימוש.
הכנת הסירופ:
- שמים בסיר את הסוכר והמים, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, ממשיכים לבשל עוד כ 20- דקות, ומוסיפים את מיץ הלימון. ממשיכים לבשל עוד כ 5- דקות, עד לקבלת נוזל צמיגי ודביק מעט.
הכנת הבצק:
- שמים בקערה את השמן והמים, ומוסיפים את הקמח בהדרגה (ייתכן שלא נשתמש בכל הקמח). לשׁים עד לקבלת מרקם אחיד, מחלקים למספר חלקים, ומגלגלים לכדורים. מניחים בצד למשך כ-30 דקות. על משטח מקומח מרדדים כל כדור לעלה, מקמחים גם מלמעלה, ומקפלים לריבוע (כמו בצק עלים). מניחים בצד למשך שעה.
- מרדדים פעם נוספת, מקמחים ומקפלים, ומניחים בצד לשעה נוספת. הבצק נעשה אוורירי ונוח לעבודה. כעת מרדדים לעלה דק, חותכים לריבועים ומניחים בכל ריבוע את המילוי (גלילי מרציפן דקים).
- מגלגלים לסיגר תוך כדי הכנסת הקצוות, כדי שהמילוי לא יצא בשלב הטיגון.
- מוסיפים לגלגל את הסיגר הממולא בשתי כפות הידיים, כך שיהיה דק וארוך יותר. מניחים במגש, כאשר התפר כלפי מטה. מניחים בצד למשך שעה.
- שימו לב בדרך כלל הקצוות נפתחות בזמן הטיגון אז אם גלגלתם טוב המילוי עדיין לא יצא גם בזמן הטיגון. מטגנים בשמן חם ועמוק, עד לקבלת צבע זהוב, מוציאים למסננת, מצננים מעט וטובלים בסירופ הביתי בעודו מתבשל על להבה נמוכה.
- מגלגלים בשומשום או בקוקוס, מניחים במגש מתאים ומגישים או מאחסנים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: מגזין טועמיה
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות