סגולה לפרנסה טובה
מתכון למגוון חלות מפתח רכות ומושלמות
מגוון רעיונות לחלות מפתח מושלמות וטעימות, עם מתכון מוצלח לבצק רך במיוחד ומושלם, ארבעה מתכונים מוצלחים שיעשו לכם את השבת טעימה יותר
חלות מפתח צילום: יפית חג'ג'
מתכון למגוון חלות מפתח רכות ומושלמות / יפית חג'ג'
המצרכים למגוון חלות מפתח רכות ומושלמות:
- 1 ק"ג קמח
- 4 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2.5 עד 3 כוסות מים חמימים
- 1/2 כוס שמן (רצוי שמן זית)
לחלת מפתח פוקאצ'ה פטריות:
- 1 בצל מטוגן
- פטריות טריות
- רוזמרין
- מלח גס
- פלפל גרוס
- שמן זית
לחלת מפתח פיצה:
- לרוטב פיצה: שמן זית, רסק עגבניות, תבלין פיצה, שום גבישי וכתוש, אבקת צ'ילי, פפריקה מתוקה, מעט סוכר, מים חמים
- לתוספות: גבינה צהובה מגוררת, פטריות פרוסות, טבעות זיתים, קוביות עגבניות, טבעות בצל סגול
לחלת מפתח עם שבלולי גבינה:
- ממרח פסטו
- ממרח זיתים
- גבינת מוצרלה
- גבינת צ'דר
- זיתים
- תבלין לפיצה
- צ'ילי גרוס
- שום גבישי
לחלת מפתח לחמניות שום:
לתערובת השום:
- שמן זית
- שום כתוש
- פטרוזיליה / שמיר
- מלח
אופן ההכנה למגוון חלות מפתח רכות ומושלמות:
הכנת הבצק:
- מכניסים לקערה קצת יותר מחצי קילו קמח, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים
- מוסיפים את אבקת האפייה, השמרים והמים ומערבבים מספר דקות לתסיסה
- לשים היטב ומוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד ונעים
- לקראת סוף הלישה מוסיפים חצי כוס שמן ולשים היטב לאיחוד.
- מניחים בצד מכוסה, ומתפיחים במשך כשעה.
- ניתן להוסיף כף טחינה גולמית לכל 1 ק"ג בצק זה נותן רכות מיוחדת. (את הטחינה מוסיפים בשלב הוספת השמן)
אופן הכנת חלות המפתח:
- יוצרים מתבנית עגולה ותבנית אנגלישקייק צורת מפתח ומניחים מהבצק בתחתית התבנית.
- לקראת סוף תבנית האנגלישקייק חותכים שני חורים בכדי להוציא מעט בצק להשלמת צורת המפתח (ראו בתמונות)
הכנת חלת מפתח פוקאצ'ה פטריות:
- בקערה מכניסים מלח גס, פלפל גרוס ושמן זית ומערבבים היטב.
- מברישים את חלת המפתח ומפזרים בצל מטוגן, פטריות ורוזמרין.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להשחמה.
הכנת חלת מפתח פיצה:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי רוטב הפיצה ומערבבים היטב לאיחוד, טועמים ומתקנים תיבול.
- מורחים על חלת המפתח ומפזרים את התוספות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להשחמה.
הכנת חלת מפתח עם שבלולי גבינה:
- מרדדים מלבן גדול של בצק ומורחים עליו את ממרח הפסטו, ממרח הזיתים, מפזרים גבינת מוצרלה, צ'דר, זיתים, תבלין לפיצה, צ'ילי גרוס ושום גבישי.
- מגלגלים לרולדה וחותכים לשבלולים.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את השבלולים זה לצד זה בצורה עגולה ומניחים רצועה או חלה של בצק להשלמת מראה של מפתח. (ראו בתמונה)
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להשחמה.
הכנת חלת מפתח לחמניות שום:
- יוצרים כדורים מהבצק ומניחים אותם זה לצד זה בצורה עגולה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לוקחים שתי רצועות בצק ומגלגלים אותן אחת בשניה ומניחים קלפי מטה מהכדורים, בסוף הרצועות מניחים שני לחמניות ארוכות בצורה מאוזנת להשלמת מראה מפתח. (ראו בתמונה)
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להשחמה.
הכנת רוטב שום:
- בצלוחית מכניסים שמן זית, שום כתוש, פטרוזיליה / שמיר ומלח ומערבבים היטב.
- מברישים את החלה מיד כאשר היא יוצא מהתנור בעודה חמה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
חלות מפתחצילום: יפית חג'ג'
חלות מפתחצילום: יפית חג'ג'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות