פרנסה טובה
המתכון של השנה: חלת מפתח במילוי פרגיות • צפו
כמידי שנה המנהג והסגולה הידועה לפרנסה טובה היא הכנת חלת מפתח בשבת שאחרי פסח, 'בחדרי חרדים' עם מתכון מושלם להכנת חלת מפתח ייחודית ומעניינת במילוי של תערובת פרגיות מושלמת המעניקה טעם מיוחד יותר לחלה של שבת
- נועם זיגדון
- כ"ב ניסן התשפ"ג
- 2 תגובות
חלת מפתח במילוי פרגיות צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת חלת מפתח. קרדיט: נועם זיגדוןהכנת חלת מפתח - נועם זיגדון
מתכון לחלת מפתח במילוי פרגיות / נועם זיגדון
המצרכים לחלת מפתח במילוי פרגיות:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח לחלות של נפלאות או קמח לבן
- ½-1 כפות שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- ½2 כוסות מים חמימים
- ¼ כוס שמן
למילוי הפרגיות:
- 1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ½ כף תבלין שווארמה
- ¼ כפית פלפל שחור
- 4 שיני שום כתוש
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 3 -4 כפות שמן
אופן ההכנה לחלת מפתח במילוי פרגיות:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק לפי הסדר ולשים היטב במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד
- מניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
- מחלקים את הבצק ל-25 כדורים.
הכנת מילוי פרגיות:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הפרגיות ומטגנים עד לשינוי הצבע
- מוסיפים את הפטרוזיליה והשום ומתבלים
- מערבבים היטב ומבשלים על אש גבוהה עד לצמצום הנוזלים.
הכנת חלת המפתח:
אופן הכנת השושנים. קרדיט: נועם זיגדוןהכנת שושנה ממולאת בפרגיות - נועם זיגדון
- פותחים כל כדור לעיגול דק בעזרת מערוך
- מניחים במרכז כף גדושה של מילוי ומקפלים לשתיים
- מגלגלים בזהירות ומסדרים אחד ליד השני בתבנית בצורת מפתח
- מברישים בחלמון ומקשטים במעט פפריקה מתוקה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות, עד להשחמה נאה.
בהצלחה רבה ובתאבון
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות