כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
במרק משובח

מתכון לגפילטע פיש בטעם פיקנטי

תוספת נהדרת לארוחת צהריים פרווה, מתכון לקציצות גפילטע פיש פיקנטיות המתבשלות במרק משובח ומלא עניין מתאימות לסעודת שבת או כל ארוחה חגיגית אחרת

מתכון לגפילטע פיש בטעם פיקנטי
גפילטע פיש בטעם פיקנטי צילום: נועם זיגדון

מתכון לגפילטע פיש בטעם פיקנטי / נועם זיגדון

המצרכים לגפילטע פיש בטעם פיקנטי:

לקציצות הדג:

  • 700 גרם דג מוסר מפולט וטחון (ניתן להמיר בדג דניס / לברק / סלומון וכו'.)
  • 1 בצל בנוני מגורד בפומפייה
  • 1 גזר בנוני מגורד בפומפייה דקה
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה L
  • ½ כוס קמח מצה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח

לציר המרק:

  • 1 ליטר מים
  • 4 גזרים פרוסים לעיגולים
  • 2 גבעולי כרפס קצוץ
  • 3-4 עלי דפנה
  • פלפל אנגלי
  • 3 כפות שמן
  • ¼ כפית כורכום

אופן ההכנה לגפילטע פיש בטעם פיקנטי:

הכנת הקציצות:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הקציצות ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. יוצרים קציצות מאורכות ומניחים בצד.

הכנת ציר המרק:

  1. בסיר רחב מכניסים את המים, הגזר, הכרפס ועלי הדפנה מוסיפים את יתרת המצרכים ומערבבים היטב
  2. מבשלים במשך כרבע שעה ומכניסים את קציצות הדגים פנימה
  3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
  4. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ35 דקות.
  5. מגישים לצד כל מה שאוהבים.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון גפילטע קציצות דגים פרווה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}