חיידק בחטיפי השוקולד של עלית; עלול לגרום למחלה קשה
חברת שטראוס מבקשת לעדכן כי בבדיקות שגרתיות שנערכו במפעל השוקולד של עלית התגלו מספר דגימות עם סלמונלה בקו הייצור במפעל ובשוקולד המשמש כחומר גלם ליצור מוצרים
- יוסי ריינר
- כ"ד ניסן התשפ"ב
- 3 תגובות
סלמונלה בחטיפי השוקולד: חברת שטראוס הודיעה כי היא מורידה מוצרי שוקולד מהמדפים לאחר שעקבות סלמונלה נמצאו בקו הייצור במפעל של עלית ובשוקולד המשמש חומר גלם לייצור מוצרים.
שרות המזון במשרד הבריאות עודכן באופן מיידי בנושא, ובתיאום עמו החליטה החברה על ביצוע ריקול של כלל מוצרי השוקולד המסומנים בתאריך "עדיף להשתמש לפני", לפי הפירוט הבא:
טבלאות שוקולד (פרה, בלונדי, ספלנדיד) - מ-1 באוקטובר 2022 ועד 24 באפריל 2023.
חטיפים (פסק זמן, ממולדה, פרה קראנצ'), עד חצות ומיני עדשים - מתאריך 1 בדצמבר 2022 ועד לתאריך 1 באפריל 2023.
חטיפים (טעמי, אגוזי, כיף כף), אנרג'י (פריכיות מצופות שוקולד ועם תחתית שוקולד, חטיף דגנים מצופה שוקולד ועם תחתית שוקולד) - מתאריך 1 ביולי 2022 ועד לתאריך 15 בינואר 2023.
רבע לשבע - מתאריך 1 במאי 2022 ועד לתאריך 15 בדצמבר 20233.
עוגת בראוניז, פסק זמן ורולדות - מתאריך 10 ביולי 2022 ועד לתאריך 31 באוגוסט 2023.
ופל XL בטעם שוקולד - מתאריך 15 בנובמבר 2022 עד לתאריך 1 בינואר 2023.
בונבוניירות "איחולים מתוקים" בתאריכים 21 בפברואר 2023 ו-9 באפריל 2023 בלבד.
חטיפי השוקולד
שטראוס מציינת כי עם גילוי הבעיה, הופסק לאלתר ייצור מוצרי השוקולד השונים במפעל וכן נחסמו להפצה מוצרים שיוצרו בסמיכות אליה.
עוד מדגישים בשטראוס כי החברה מבצעת בשעות אלה פעולות נרחבות במטרה לאתר את מקור הבעיה ואת היקפה, ותחזור להפצת מוצרים מלאה כשכל קווי היצור יהיו בטוחים.
חיידק הסלמונלה: באנשים בריאים, החיידק עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. לאוכלוסיות רגישות החיידק עלול לגרום למחלה קשה.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות