כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
ארוחת צהריים

מתכון לתבשיל עוף עם תפוחי אדמה כורכום וסומאק

ארוחת צהריים מהירה וטעימה, תפוחי אדמה וחלקי עוף המתבשלים יחד ברוטב צהוב עסיסי ומגישים לכם מנה בשרית מוצלחת

מתכון לתבשיל עוף עם תפוחי אדמה כורכום וסומאק
עוף עם תפוחי אדמה כורכום וסומאק צילום: שולמית שחר

מתכון לתבשיל עוף עם תפוחי אדמה כורכום וסומאק / שחר שולמית

המצרכים לתבשיל עוף עם תפוחי אדמה כורכום וסומאק:

  • 10 שוקיים
  • 8 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 כוסות מים (מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
  • 1 כף סומאק
  • חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף סומאק נוספת בסיום

אופן ההכנה לתבשיל עוף עם תפוחי אדמה כורכום וסומאק:

  1. מניחים בסיר את תפוחי האדמה ומעליהם את העופות
  2. מוסיפים תבלינים, שמן ומים (ללא פטרוזליה)
  3. מרתיחים את התבשיל ומנמיכים את הלהבה, מבשלים לאט ובסבלנות עד שהנוזלים מצטמצמים
  4. מידי פעם לוקחים רוטב מתחתית הסיר ויוצקים על התבשיל
  5. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וכף נוספת של סומאק.
  6. מגישים לצד אורז לבן ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון.

מתכון תפוחי אדמה עוף ארוחת צהריים בשרי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}