כ"ד חשון התשפ"ה
25.11.2024
לעשירים בלבד

הנתונים חושפים: המס על החד פעמי - "גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה"

המשרד להגנת הסביבה מפרסם את נתוני חברת סטורנקסט: ירידה של כ-50% ברכישת כלים חד-פעמיים ברשתות השיווק בחודש פברואר האחרון, בהשוואה לחודש יולי, טרם הכרזת הממשלה על הטלת המס על מוצרי פלסטיק חד פעמי

הנתונים חושפים: המס על החד פעמי - "גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה"
מוצרי חד פעמי צילום: Yonatan Sindel/Flash90

המס על הכלים החד פעמיים: ע"פ נתוני החודשים האחרונים, מאז החלת המס, נראה שהציבור מתקשה לעמוד בגזירה שהוטלה עליו, מה שמסתבר שהכלים החד פעמים הפכו לנחלת העשירים בלבד, כשהראשונים להיפגע מההחלטה, הם מעמד הביניים ומטה שמתקשים לשלם סכומים אסטרונומיים על הכלים הללו.

כזכור, החל מ-1 בנובמבר 2021 הטילה ממשלת בנט - לפיד בפיקודו של שר האוצר אביגדור ליברמן מס קנייה עצום על יבוא וייצור של כלים חד-פעמיים המכילים פלסטיק, מס שחלק גדול מהציבור בישראל מתקשה לשלם אותו.

הנתונים לפי חברת סטורנקסט מצביעים על ירידה של כ-50% ברכישות כלים חד-פעמיים ברשתות השיווק, מינימרקטים, מכולות וחנויות נוחות (השוק המבורקד), בהשוואה להיקף הצריכה בתקופה שקדמה לפרסום כוונת הממשלה להטיל את הגזירה על הציבור.

בחודש יולי 2021, טרם הכרזת הממשלה על הטלת המס, היקף המכר הכמותי באלפי יחידות באריזה עמד על כ-486 אלף, אל מול 232 אלף בחודש פברואר 2022 – כלומר, ירידה של כ-50%. בחודשים האחרונים, ולפי נתוני סטורנקסט, המגמה נשמרת.

 

חד פעמי מס יוקר המחיה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 16 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}