לחם לאכול • והפעם, לחם בריאות
אין כלחם טרי בשביל לרענן את השגרה בטעם פריך ומזין • אם כבר 'לבזבז' קלוריות על לחם, למה לא ללכת על הגרסה הבריאה? • שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של 'ניופאן גורמה', מגישה מתכון ייחודי
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ח סיון התשע"ג
- 1 תגובות
המצרכים:
500 גר' קמח לבן
500 גר' קמח מלא
1 שקית שמרית
2 וחצי כוסות מים פושרים
4 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס זרעי חמניה
1/4 כוס סובין
1/4 כוס שומשום
1/4 כוס פשתן
קמח מלא לקישוטאופן ההכנה:
1. ממלאים קערת מיקסר עם וו לישה, בשני סוגי הקמח, מוסיפים את שמרים וסוכר ומערבבים.
2. מוסיפים מים פושרים ומעבדים עד לקבלת בצק, מוסיפים מלח ושמן ותערובת גרעינים ומעבדים כ 8 דק עד שמתקבל בצק רך ומבריק ומעט דביק.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומשמנים את הבצק על מנת שלא יתקבל קרום, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ופורסים לשניים, מעצבים כל חלק לכיכר בצורה הרצויה ומניחים להתפחה על תבנית המרופדת במשטח סיליקון.
5. מנפים מעט קמח מלא על הכיכרות לקבלת אופי כפרי, חותכים 3 חריצים במרכז הכיכר.
6. אופים כ-30 דק' בחום של 190 מעלות עד שהלחם קל מגע ומשמיע צליל חלול.
בתיאבון!
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות