האוצר החליט על שורת ההטבות שיזניקו את ההייטק הישראלי
משרד האוצר פרסם תזכיר חוק הכולל שלושה תיקוני חקיקה שנועדו לחזק ולקדם את ההייטק הישראלי כמנוע צמיחה מרכזי במשק | בין היתר סוכם כי הכרה ברכישת חברה תחשב כהוצאה מוכרת במס, וכן זיכוי מס בגין השקעה בחברת סטארט אפ
- יוסי ריינר
- א' אדר ב' התשפ"ב
ועדת שרים לענייני חקיקה סיכמו היום (ראשון) על סל הטבות משמעותי לקידום ענף ההייטק הישראלי. משרד האוצר פרסם תזכיר חוק הכולל שלושה תיקוני חקיקה שנועדו לחזק ולקדם את ההייטק הישראלי כמנוע צמיחה מרכזי במשק:
1. הכרה ברכישת חברה כהוצאה מוכרת במס:
ההכרה תתבצע על מנת לעודד חברות ישראליות השוקלות רכישה או מיזוג, להשאיר את הקניין הרוחני בישראל ובכך להפוך את ישראל כבסיס החברה המאוחדת. תיקון החקיקה כולל פישוט ההליך הבירוקרטי לשם זכאות להטבה, וכן מוצע להרחיב את ההטבה גם עבור חברות רכישת חברות הייטק זרות על מנת לעודד את צמיחת חברות ההייטק הישראליות.
2. עידוד הלוואות:
פטור ממס למוסד פיננסי זר בגין הלוואה שנתן לחברות טכנולוגיות. צעד זה נועד לגוון את מקורות המימון העומדים בפני חברות הייטק, ולאפשר לחברות ישראליות לגייס חוב מקומי כחלופי לגיוס חוב בחו"ל או לגייס הון תוך דילול האחזקות של הגורמים הישראלים בחברות, לטובת משקיעים זרים. לפיכך, מוצע להקנות למוסד פיננסי זר פטור מתשלום ריבית, דמי ניכיון או הפרשי הצמדה, שהוא נדרש לשלם בעקבות מתן הלוואה לחברה טכנולוגית ישראלית. חברות הייטק ישראליות גדולות, המעוניינות בהמשך צמיחה זקוקות לסכומי מימון גבוהים ומתן הפטור המוצע תסייע בהורדת עלויות גיוס האשראי ולקיחתו על ידי הישות הישראלית, וזאת כתחליף ללקיחת האשראי מגורם זר או פניה לאפיק גיוס הון ודילול המחזיקים.
3. זיכוי מס בגין השקעה בחברת סטארט אפ:
השקעות בחברות הזנק, (הסטארטאפ) המאופיינות בסיכון הגבוה ביותר ייהנו מהטבות מס, זאת על מנת לעודד השקעות שיובילו להקמת חברות אלו בישראל. ההטבה תתבטא במספר מרכיבים: הפיכת הזכאות להטבה למסלול ירוק (ביטול צורך באישור מקדמי), הרחבת הגדרת ההשקעה להשקעה באמצעות הקצאת מניות, הגבלת ההשקעה המזכה על ידי משקיע לסכום של 3.5 מיליון שקל לחברה וכן שינוי במנגנון אחריות הדיווח. כמו כן, כחלופה למסלול הזיכוי, תיקון החוק מציע לאפשר ליחיד דחייה של תשלום מס על רווח הון, על כל רווח שהופק ממכירת מניות טכנולוגיה כנגד השקעה בחברה בשלבים מוקדמים. תיקון זה נעשה במטרה לעודד גורמים מתחום ההייטק להחזיר את הכסף לתוך התעשייה, בעבור הנבטת דור חדש של חברות.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות