מאפה ביתי
מתכון לפיתות גו'ניור במחבת
מתכון מעולה לפיתות במחבת, הכנה קלה ותוצאה מושלמת, פיתות שמתאימות במיוחד לימים אלו, כשמתחשק לפנק את הילדים לאחר יום ניקיונות עמוס עם מאפה ביתי אך לא מלכלך
- שולמית שחר
- ב' ניסן התשפ"ב
- 1 תגובות
פיתות ג'וניור במחבת צילום: שולמית שחר
מתכון לפיתות גו'ניור במחבת / שחר שולמית
המצרכים לפיתות גו'ניור במחבת:
מידות אוניברסליות
מתקבלות 40 יחידות
- 1 ליטר מים פושרים
- 3 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ק''ג קמח
- 3 כפות שמן
אופן ההכנה לפיתות גו'ניור במחבת:
- מניחים בקערה גדולה את המים עם השמרים והסוכר ומערבבים
- משאירים בצד ל15 דקות
- מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים עד לאיחוד (הבצק יוצא מעט דביק)
- מכסים ומתפיחים במשך שעה
- לאחר שעה עובדים עם ידיים משומנות ומורידים את האויר מהבצק התפוח
- לוקחים מנת בצק מדודה בכוס מדידה משומנת (1/4 כוס מדידה) ומעבירים למחבת טפלון שקעים משומנת (שמתי בכל שקע כפית שמן ובכל סבב נוסף הוספתי כפית נוספת בכל שקע)
- משטחים מיד את הבצק עם כף כדי שהבצק יגיע לכל השקע שבמחבת ותתקבל צורה עגולה ויפה ומטגנים על אש בינונית את הפיתות מ2 הצדדים עד הזהבה
- (אני עבדתי במקביל עם 2 מחבתות...אך בהעדר מחבת שקעים פשוט מניחים את חתיכות הבצק במחבת רגילה משומנת )
- זה הזמן להכין מתבלים וסלטים ולהתענג מכל רגע.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות