מתכוננים לחג
מתכון לרולדה מושלמת בציפוי קוקוס כשרה לפסח
מחפשים מתכון מוצלח לעוגה כשרה לפסח? קבלו מתכון לרולדה אוורירית ומשובחת, במילוי קצפת ובציפוי קוקוס קלוי, תעניק לכם חג שמח כשר וטעים
- נועם זיגדון
- כ"ח אדר ב' התשפ"ב
רולדה בציפוי קוקוס כשרה לפסח צילום: נועם זיגדון
מתכון לרולדה מושלמת בציפוי קוקוס כשרה לפסח / נועם זיגדון
המצרכים לרולדה מושלמת בציפוי קוקוס כשרה לפסח:
לרולדה:
- 4 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- ½ כוס קמח מצה לעוגות
- 2 כפות שמן
- 1 כפית תמצית וניל
לקצפת:
- 2 שמנת מתוקה
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף נס קפה
- 2 כפות סוכר
- ½ כוס חלב
לציפוי:
- קוקוס קלוי / שוקולד מגורד / סירופ או כל מה שאוהבים
אופן ההכנה לרולדה מושלמת בציפוי קוקוס כשרה לפסח:
הכנת הרולדה:
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
- את החלבונים מקציפים היטב עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר, תמצית וניל ושמן עד לאיחוד.
- מעבירים את תערובת החלמונים לקצף ומערבבים באיטיות בתנועות קיפול עד לאיחוד.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח מצה תוך כדי ערבוב בתנועות קיפול עדינות פנימה
- מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומכניסים לתנור שחומם מראש על על 180° מעלות ואופים במשך כ- 10 דקות
- מוציאים את העוגה ובעודה חמה, מגלגלים אותה יחד עם נייר האפייה, בכדי שתקבל את צורת הרולדה .
- ממתינים שהרולדה תתקרר לחלוטין ופותחים אותה.
הכנת הקצפת:
- בקערה מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קצף יציב ומורחים באפן שווה מחצית מהכמות על העוגה ומגלגלים שוב לרולדה.
- עם יתרת הקצפת מוצפים את הרולדה מכל הכיוונים
- מפזרים שוקולד מגורד / סירופ / קוקוס קלוי או כל מה שאוהבים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות