מתכון לעוגת תפוזים ושוקולד בזילוף קרם פסק זמן
עוגה משובחת וטעימה בקלי קלות, מתכון פרווה שמתאים כקינוח לאחר סעודת שבת או לאחר הקידוש בבוקר
- מירב מלכה
- כ"א אדר ב' התשפ"ב
עוגת תפוזים ושוקולד בזילוף ממרח פסק זמן צילום: מירב מלכה
מתכון לעוגת תפוזים ושוקולד בזילוף קרם פסק זמן / מירב מלכה
המצרכים לעוגת תפוזים ושוקולד בזילוף קרם פסק זמן:
תבנית 24
- 6 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- גרידה מלימון
- גרידה מתפוז
- 1 כוס שמן
- 2.5 כוסות קמח תופח או רגיל עם 1 אבקת אפיה
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
- 1/2 לימון סחוט
- 2 כפות קקאו
- לזילוף: קרם פסק זמן (ניתן לוותר או להמיר בשוקולד)
אופן ההכנה לעוגת תפוזים ושוקולד בזילוף קרם פסק זמן:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים מקציפים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם גרידת התפוז וגרידת הלימון ומערבבים היטב.
- תוך כדי הקצפה איטית של החלבונים מוסיפים בהדרגה את תערובת החלמונים, השמן, הקמח, מיץ התפוזים והלימון הסחוט ומקציפים באיטיות עד לקבלת בלילה אחידה
- מוציאים רבע מהבלילה לקערה ומוסיפים לה 2 כפות קקאו, מערבבים באיטיות בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה חומה אחידה.
- שופכים את הבלילה הבהירה לתבנית ובמרכז שופכים את הבלילה הכהה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 1802 מעלות ואופים במשך כ 35 דקות.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב, מזלפים מלמעלה קרם פסק זמן או כל קרם אהוב אחר.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות