לכבוד שבת קודש
מתכון לדג סלמון בטריאקי וירק קצוץ
מתכון מהיר וקל להכנה של נתח דג סלמון שלם בתיבול של מגוון תבלינים יחד עם רוטב טריאקי וירק קצוץ מלמעלה, דג המתאים לשבתות ואירועים מיוחדים בהגשה על מצע של חסה ומגוון ירקות טריים ועסיסיים
- חני לוין
- כ"א אדר ב' התשפ"ב
דג סלמון בטריאקי וירק קצוץ צילום: רותי במטבח
מתכון לדג סלמון בטריאקי וירק קצוץ / רותי במטבח
המצרכים לדג סלמון בטריאקי וירק קצוץ:
- דג סלמון שלם ללא עור מושרה כשעתיים במים עם מיץ לימון וחומץ
- עלי סלרי קצוצים / כוסברה קצוצה
לתיבול:
- 5 שיני שום כתוש
- פלפל שחור
- גריל דג
- מעט אבקת מרק
- מלח
- שמן זית בנדיבות
- רוטב טריאקי
להגשה:
- חסה
- חצאי עגבניות שרי
- גזר חתוך לרצועות
- מלפפון חמוץ פרוס
אופן ההכנה לדג סלמון בטריאקי וירק קצוץ:
- שוטפים את הדג היטב ומניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפיה
- בקערה מכניסים את כל מצרכי התיבול ומערבבים היטב לאיחוד.
- מורחים את הדג מכל הכיוונים ברוטב שהכנו ומפזרים מעליו את עלי הסלרי או הפטרוזיליה הקצוצה.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות
- אופים במשך 20 דקות מכוסה מורידים את הנייר כסף ומכניסים לתנור ל 5 דקות נוספות ללא כיסוי.
- מגישים על מגש גדול לצד ירקות טריים – חסה / עגבניות שרי / גזר / מלפפון חמוץ ועוד...
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות