לכבוד שבת קודש
מתכון לקוגל אטריות מוצלח
מי לא אוהב את המאכל המסורתי והמשובח שנקרא קוגל או קיגל, מורכב מאטריות המתבשלות בסוכר מקורמל ומעניקות תוספת משובחת לכבוד שבת קודש
- מירב מלכה
- ט"ו אדר ב' התשפ"ב
קוגל אטריות מוצלח צילום: מירב מלכה
מתכון לקוגל אטריות מוצלח / מירב מלכה
המצרכים לקוגל אטריות מוצלח:
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות סוכר
- 1 חב' אטריות דקות
- מים רותחים עד לגובה האטריות
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כף פלפל שחור
- 3 ביצים
אופן ההכנה לקוגל אטריות מוצלח:
- בסיר מבשלים על אש בינונית 1 כוס סוכר עם 1 כוס שמן עד להשחמה וקרמול הסוכר היטב. (יש לשים לב שהסוכר לא יגיע למצב שנשרף) בהתחלה נוצרים גושים לא להיבהל זה הופך לנוזל (כדאי לעבור ללהבה נמוכה)
- מוסיפים את האטריות, ומערבבים היטב, מיד לאח"מ מוסיפים מים רותחים עד לגובה האטריות. (זהירות זה קופץ)
- מבשלים את האטריות עד לבישול מלא.
- מוסיפים כוס סוכר, כפית גדושה מלח וכף פלפל שחור, מערבבים היטב לאיחוד ומסירים מהאש.
- מקררים היטב ומוסיפים את הביצים, מערבבים ושופכים לתבנית עגולה או כל תבנית רצויה.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות רבע שעה.
- לאחר רבע שעה מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ20 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות