בחושה וטעימה במיוחד
מתכון לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס
עוגה בחושה וקלה במיוחד, מתכון מעולה המתאים במיוחד לכבוד שבת קודש, עוגה פרווה המשולבת בפרג וקוקוס ומצופה בגנאש שוקולדי מושלם
- חני לוין
- ט"ו אדר ב' התשפ"ב
עוגת פרג עם שוקולד וקוקוס צילום: אורה אורגוב
מתכון לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס / אורה אורגוב
המצרכים לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס:
לעוגה:
- 5 ביצים
- 1 + 1/4 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1 כוס קוקוס
- 1/4 2 כוסות קמח מנופה
- 1 אבקת אפיה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס פרג טרי טחון
- גרידה מתפוז שלם
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים
לגנאש:
- 1/2 קצפת צמחית
- 200 גרם שוקולד מריר
- מעט קוקוס לפיזור מעל
אופן ההכנה לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס:
- מקציפים את הביצים שלמות ללא הפרדה ביחד עם הסוכר כ7 דקות .
- מוסיפים בהדרגה את השמן תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים בהדרגה את הקוקוס, קמח, אבקת אפיה ומיץ התפוזים ומקציפים לאיחוד.
- מוסיפים את הפרג, האגוזים וגרידת התפוז ומערבבים ידנית באיטיות עד לאיחוד.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות למשך 40 דקות, בודקים בעזרת קיסם אם העוגה אפויה ומוציאים.
הכנת הגנאש:
- מחממים על אש נמוכה את הקצפת הצמחית עם השוקולד ומבשלים עד להמסה מלאה ולקבלת שוקולד חלק.
- שהעוגה יוצאת מהתנור שופכים את הגנאש על העוגה, מצננים מעט ומפזרים קוקוס מלמעלה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות