כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
בחושה וטעימה במיוחד

מתכון לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס

עוגה בחושה וקלה במיוחד, מתכון מעולה המתאים במיוחד לכבוד שבת קודש, עוגה פרווה המשולבת בפרג וקוקוס ומצופה בגנאש שוקולדי מושלם

מתכון לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס
עוגת פרג עם שוקולד וקוקוס צילום: אורה אורגוב

מתכון לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס / אורה אורגוב

המצרכים לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס:

לעוגה:

  • 5 ביצים
  • 1 + 1/4 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כוס קוקוס
  • 1/4 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס פרג טרי טחון
  • גרידה מתפוז שלם
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים

לגנאש:

  • 1/2 קצפת צמחית
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • מעט קוקוס לפיזור מעל

אופן ההכנה לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס:

  1. מקציפים את הביצים שלמות ללא הפרדה ביחד עם הסוכר כ7 דקות .
  2. מוסיפים בהדרגה את השמן תוך כדי הקצפה.
  3. מוסיפים בהדרגה את הקוקוס, קמח, אבקת אפיה ומיץ התפוזים ומקציפים לאיחוד.
  4. מוסיפים את הפרג, האגוזים וגרידת התפוז ומערבבים ידנית באיטיות עד לאיחוד.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות למשך 40 דקות, בודקים בעזרת קיסם אם העוגה אפויה ומוציאים.

הכנת הגנאש:

  1. מחממים על אש נמוכה את הקצפת הצמחית עם השוקולד ומבשלים עד להמסה מלאה ולקבלת שוקולד חלק.
  2. שהעוגה יוצאת מהתנור שופכים את הגנאש על העוגה, מצננים מעט ומפזרים קוקוס מלמעלה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

מתכון עוגה פרג שוקולד עוגה בחושה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}